Mike McGlone, Senior Commodity Strateeg bij Bloomberg Intelligence, signaleert dat Bitcoin (BTC) mogelijk te maken heeft met een ‘autocorrelatie-kater’. Deze observatie is gebaseerd op het 100-weken voortschrijdend gemiddelde van goud ten opzichte van Bitcoin.

McGlone deelde een grafiek waaruit deze trend blijkt, waarin de prestaties van goud worden afgezet tegen die van Bitcoin, wat licht kan werpen op bredere economische trends.

Goud zet recordprestaties neer

In mei heeft goud opnieuw een record bereikt, wat suggereert dat het metaal in staat is om beter te presteren dan aandelen en de meeste andere activa. Deze trend geeft belangrijke inzichten in de dynamiek van de markt en de kracht van goud als een veilige belegging.

In zijn bericht op het social mediaplatform X, benadrukte McGlone de implicaties van deze recordhoogte voor goud en hoe dit mogelijk weerspiegelt op andere financiële markten.

mike mcglone bitcoin kater bloomberg tweet
Bron: Mike McGlone op X.

Bitcoin’s prestaties sinds de Grote Recessie

Sinds het einde van de Grote Recessie heeft Bitcoin een indrukwekkend traject afgelegd, met pieken die een all-time-high bereikten boven $73.000 dollar in maart van dit jaar.

Echter, recente ontwikkelingen, zoals de introductie van spot Bitcoin ETF-producten en een halvering van het aanbod eerder dit jaar, hebben geleid tot een zichtbare divergentie in de relatie tussen Bitcoin en goud.

Nieuwe uitdagingen op de horizon

Hoewel McGlone specifieke uitdagingen niet expliciet benoemde, wordt de recente afname van Bitcoin’s prestaties ten opzichte van goud door sommigen toegeschreven aan de inherente volatiliteit binnen het cryptocurrency-ecosysteem.

Desondanks is er optimisme onder beleggers en analisten dat Bitcoin een positieve koers zal varen tegen het einde van het jaar. Op dit moment is de prijs van Bitcoin met 1,47% gestegen, waardoor het de $70.000-grens deze week heeft doorbroken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post ‘Autocorrelatie-kater’ bij Bitcoin, suggereert Bloomberg’s McGlone appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!