De laatste pogingen van Bitcoin (BTC) om definitief boven de $70.000 dollar uit te komen, hebben nog geen blijvend succes opgeleverd. Gisteren probeerde de munt opnieuw om deze belangrijke psychologische grens te doorbreken, maar zonder langdurig resultaat. Na een korte piek boven de $70.000 daalde de waarde al snel weer.

Deze fluctuaties zijn kenmerkend voor de recente periode waarin Bitcoin lijkt te consolideren rond de $69.000, na een eerdere daling van boven de $70.000 naar onder dit niveau.

Volatiliteit en handelsdynamiek

De handelsdynamiek van maandag toonde een krachtige start van de week voor Bitcoin. Vanaf een steunniveau van ongeveer $67.500 steeg de koers snel voorbij de $69.000, wat een hernieuwd optimisme in de markt teweegbracht. Echter, na deze stijging en een kort moment boven de $70.000, zakte de munt snel weer terug onder dit niveau en nam een duikvlucht, die resulteerde in een snelle terugval tot onder de $69.000.

Ondanks deze volatiliteit heeft de koers van Bitcoin de rest van de avond en nacht relatief rustig zijwaarts bewogen rond de $69.000. Deze stabiliteit kan wijzen op een afwachtende houding onder investeerders, die mogelijk uitkijken naar een nieuwe grote beweging.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Marktvooruitzichten en weerstandsniveaus

Mocht Bitcoin erin slagen om stabiel boven de $70.000 te blijven, dan ligt er een sterke weerstandszone rond de $72.000, die doorloopt tot de all-time high van bijna $74.000. Bij een eventuele daling is het cruciaal dat de koers boven de $67.000 blijft.

Prestaties van andere cryptocurrencies

Wat betreft andere belangrijke cryptocurrencies: Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) hebben lichte verliezen geleden, terwijl Binance Coin (BNB) uitblonk met een stijging van meer dan 3%.

De overige munten zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP) boekten bescheiden winsten, wat de relatieve rust op de altcoin-markt aantoont.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin stagneert opnieuw onder de $70.000 ondanks marktoptimisme appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!