Een ernstige technische storing op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft maandag tot grote verstoringen geleid, waarbij aandelen van vooraanstaande bedrijven zoals Berkshire Hathaway en Barrick Gold met bijna 99% kelderden.

Deze ongekende prijsval, veroorzaakt door een fout in het handelssysteem, leidde tot een tijdelijke opschorting van de handelsactiviteiten.

Snowden ziet in Bitcoin de oplossing

Edward Snowden, wereldberoemd geworden als klokkenluider, greep deze gelegenheid aan om de voordelen van Bitcoin (BTC) te onderstrepen. Op het sociale platform X verklaarde hij: “Bitcoin fixes this.”

Snowden verwijst hiermee naar het decentrale karakter van Bitcoin, dat volgens hem dergelijke systeemfouten voorkomt, omdat er geen centrale autoriteit of systeem is dat de controle heeft over transacties.

edward snowden bitcoin nyse tweet
Bron: Edward Snowden op X.

De robuustheid van blockchain-technologie

Bitcoin en andere cryptocurrencies functioneren op een peer-to-peer netwerk dat onafhankelijk opereert van traditionele financiële infrastructuren zoals de NYSE.

De blockchain-technologie biedt transparantie, onveranderlijkheid en verhoogde veiligheid, factoren die bijdragen aan de betrouwbaarheid en het voorkomen van vergelijkbare storingen in het netwerk. Eerder al opperde de CEO van Chainlink, Sergey Nazarov, blockchain als de oplossing voor deze type storingen.

Bewezen betrouwbaarheid van Bitcoin

Sinds de introductie in 2009 heeft het Bitcoin-netwerk een beschikbaarheid (uptime) van 99,989% laten zien, met slechts twee kleine incidenten die snel door ontwikkelaars zijn opgelost.

Deze betrouwbaarheid staat in schril contrast met de kwetsbaarheden van gecentraliseerde beurzen zoals de NYSE, die duidelijk naar voren kwamen tijdens de recente storing.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Snowden benadrukt de kracht van Bitcoin na technische storing op NYSE appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!