Thailand heeft groen licht gegeven voor de lancering van zijn eerste spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), waarmee het zich aansluit bij een groeiende lijst van landen die gereguleerde Bitcoin-beleggingsvehikels omarmen.

De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vermogensbeheerder One Asset Management (ONEAM) goedgekeurd om een Bitcoin ETF te introduceren, zo meldt de Bangkok Post. De distributie van het ONE Bitcoin ETF Fonds is gepland tussen 31 mei en 6 juni.

Beperkingen en veiligheidsmaatregelen

Volgens de regels van de Thaise SEC zal het ETF beperkt blijven tot welgestelde en institutionele beleggers. Dit volgt op een wijziging van de lokale richtlijnen in april, waarbij Bitcoin ETF’s die zich richten op professionele beleggers werden toegestaan.

ONEAM zal het fonds investeren in 11 grote wereldwijde Bitcoin-fondsen om voldoende liquiditeit en veiligheid te waarborgen. Het bedrijf verklaarde dat het ETF blootstelling biedt aan Bitcoin binnen een gereguleerd kader, wat risico’s zoals diefstal, die gepaard gaan met direct bezit, adresseert.

bitcoin etf thailand, australia engeland goedkeuring
Bron: Vivek op X.

Terwijl ONEAM goedkeuring heeft verkregen, wacht het Thaise bedrijf MFC Asset Management nog steeds op regelgevende goedkeuring voor zijn eigen geplande Bitcoin ETF-product. Beide zullen privé-aanbiedingen zijn die alleen beschikbaar zijn voor gekwalificeerde beleggers.

Thailand volgt het pad dat de Amerikaanse SEC heeft geëffend, die in januari meerdere Bitcoin ETF’s goedkeurde, wat leidde tot een toenemende interesse. Andere jurisdicties zoals Hongkong, Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben sindsdien soortgelijke producten uitgegeven.

Vooruitzichten voor mainstream adoptie

Door een Bitcoin ETF goed te keuren, erkennen de Thaise regelgevers de groeiende vraag van lokale instellingen om Bitcoin-toewijzingen toe te voegen. Deze stap kan leiden tot bredere mainstream adoptie zodra publieke aanbiedingen beschikbaar komen.

De lanceringen bieden een eenvoudige, gereguleerde blootstelling aan de prijsbewegingen van Bitcoin zonder de noodzaak om direct Bitcoin te beheren. Dit is beter geschikt voor professionele beleggers en instellingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Thailand introduceert eerste Bitcoin ETF voor vermogende beleggers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!