In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin (BTC) kortstondig de $71.000 bereikt, geholpen door een sterke stijging van de liquidatie van shortposities die meer dan $20 miljoen dollar bedroegen.

Volgens gegevens van Coinglass waren er in dezelfde periode in de bredere cryptomarkt meer dan $87 miljoen aan liquidaties, waarvan het merendeel – ongeveer $50 miljoen – shortposities betrof. Deze gebeurtenissen droegen bij aan een korte opleving, waarbij Bitcoin nu verhandeld wordt rond de $70.700, een toename van meer dan 3% in de afgelopen 24 uur.

Verkoopdruk neemt toe ondanks bullish marktsentiment

Ondanks de recente prijsstijging meldt een marktrapport van Glassnode op dinsdag dat de verkoopdruk van langetermijnhouders toeneemt. Deze groep, met munten die tussen de drie maanden en drie jaar oud zijn, zou meer geneigd kunnen zijn om te verkopen naarmate de prijzen stijgen, wat hun ongerealiseerde winsten verhoogt.

Dit heeft ervoor gezorgd dat bijna geen enkele langetermijnhouder momenteel verlies lijdt, met de prijs die weer boven de $68.000 klom.

bitcoin koers 24 uur.
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Volatiliteit en toekomstperspectieven

Het Glassnode-rapport suggereert dat de recente stabiliteit in de Bitcoin-markt wellicht plaats zal maken voor verhoogde volatiliteit. “Langetermijn- en kortetermijnhouders hebben een reset gezien in hun verkooprisicoverhouding, wat wijst op een nieuw evenwicht,” staat in het rapport. Dit duidt erop dat de markt klaar is voor beweging en dat de verwachtingen voor marktvolatiliteit op korte termijn verhoogd moeten worden.

Ondertussen blijft het sentiment rond Bitcoin overwegend optimistisch. Volgens een rapport van QCP Capital is de instroom van traditioneel kapitaal wereldwijd ongekend, wat de Bitcoin prijs waarschijnlijk zal blijven ondersteunen. Zoals QCP Capital aangeeft, lijkt deze bullish trend zich voort te zetten met de anticipatie op nieuwe vraag vanuit aanstaande goedkeuringen voor spot ETF’s.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin doorbreekt de $71.000 maar trekt zich terug na liquidatiegolf appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!