Worldcoin (WLD), een project mede opgericht door Sam Altman van OpenAI, heeft zijn activiteiten in Spanje tot het einde van het jaar opgeschort. Deze pauze kan verlengd worden tot de Duitse autoriteit belast met het toezicht op het project onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) haar audit heeft voltooid.

Tools for Humanity, de belangrijkste voorstander van het Worldcoin-project, heeft vrijwillig aangeboden om de operaties van de Worldcoin-orb in Spanje te pauzeren, volgens een recente verklaring.

Juridische verplichtingen en toezicht

De Spaanse gegevensbeschermingsautoriteit, AEPD, had Worldcoin al in maart bevolen om haar activiteiten in Spanje te staken. Deze week benadrukte de AEPD dat Tools for Humanity zich juridisch heeft verbonden om hun activiteiten in Spanje niet te hervatten tot het einde van het jaar, of tot er een definitieve beslissing is van de BayLDA.

De BayLDA, de gegevensbeschermingsautoriteit van Beieren, Duitsland, speelt een centrale rol in het toezicht op de gegevensverwerking zoals vastgesteld door de AVG.

worldcoin koers 1 jaar
Worldcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Innovatief maar controversieel

Worldcoin streeft ernaar een systeem op te zetten waarin mensen hun menselijkheid kunnen bewijzen door hun oogballen te laten scannen met een zogenaamde Worldcoin-orb. Deelnemers ontvangen als stimulans WLD-tokens. Het doel is het creëren van een World ID dat hun ‘menselijkheid’ bevestigt, een digitale identiteit die hen onderscheidt van door AI aangedreven online agents.

Bedrijven zoals Tools for Humanity zien dit als cruciaal voor toekomstige versies van het internet, die naar verwachting zwaar bevolkt zullen worden door AI-actoren, of bots.

Beveiligingsmaatregelen en internationaal toezicht

Tijdens de onderzoeksperiode heeft Worldcoin zijn beveiligingsmaatregelen opgevoerd door zijn biometrische gegevenssysteem open-source te maken. Gebruikers kunnen nu veilig oude iriscodes verwijderen en er zijn strengere controles ingevoerd om de leeftijd van gebruikers te verifiëren.

Desondanks blijft het project onder internationale toezicht staan vanwege zorgen over de bescherming van persoonlijke gegevens. Recent werd het project ook in Hongkong gesommeerd om activiteiten te staken vanwege het langdurig bewaren van gevoelige biometrische data.

Momentum ondanks bezorgdheid

Ondanks de bezorgdheid van regelgevers over de praktijken van Worldcoin, blijft het project aan populariteit winnen. In april bereikte Worldcoin een mijlpaal van 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties.

Het project heeft ook de lancering van zijn eigen ‘mensgerichte’ blockchain netwerk, World Chain, aangekondigd, dat menselijke gebruikers voorrang geeft en de efficiëntie en het praktische nut in Web3-toepassingen bevordert.

Koop je Worldcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Spanje zet Worldcoin op pauze tot einde van het jaar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!