Ondanks een grote daling van ongeveer 54% in de totale NFT-verkoop in mei, hebben digitale verzamelobjecten op het Bitcoin (BTC) netwerk bijzondere mijlpalen bereikt.

Op 4 juni rapporteerde de NFT-datatracker CryptoSlam dat NFT’s op de Bitcoin-blockchain een all-time verkoopvolume van meer dan $4 miljard dollar hebben gerealiseerd. Dit bedrag omvat zowel de reguliere NFT-verkopen, die $3,97 miljard bedragen, als de ‘wash-verkopen’ van $82 miljoen dollar.

Verkoopvolumes van verschillende blockchains

In de laatste 30 dagen stond Bitcoin bovenaan met een verkoopvolume van $171 miljoen, gevolgd door Ethereum (ETH) met $159 miljoen en Solana (SOL) met $90 miljoen. Hoewel Bitcoin de 30-daagse verkooplijsten aanvoert, is het globaal genomen slechts de vierde grootste blockchain in termen van totale verkopen, na de Ronin-blockchain die de derde plaats inneemt met $4,2 miljard aan verkopen.

Solana en Ethereum nemen respectievelijk de tweede en eerste plaats in, met totale verkopen van $5,5 miljard en $43,8 miljard.

cryptoslam bitcoin nft verkopen 4 miljard
Bron: Cryptoslam.com.

Impact van de marktdaling op Bitcoin NFT’s

De daling van de NFT-markt in mei had een significante impact op de verkoopvolumes, waarbij een afname van 54% werd gemeld in vergelijking met april. De verkoop van NFT’s in april overtrof nog de $1 miljard, maar daalde in mei naar $624 miljoen.

Deze afname beïnvloedde ook specifiek de NFT’s op het Bitcoin-netwerk, met een daling van 68% in de verkoop in mei.

Record transactiewaarde op het Bitcoin-netwerk

Het Bitcoin-netwerk zelf zag ook een nieuw hoogtepunt in transactiewaarde. Op 28 mei bereikten Bitcoin-transacties een geschatte waarde van meer dan $25 miljard, het hoogste punt in het afgelopen jaar.

Volgens Blockchain.com verplaatsten Bitcoin-bezitters die dag ongeveer 367.000 BTC, met een marktwaarde rond de $69.000 per Bitcoin, resulterend in transacties ter waarde van $25,5 miljard.

The post Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard verkoop ondanks marktdaling appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!