StarkWare heeft ambitieuze plannen aangekondigd om Bitcoin (BTC) op grote schaal te gaan gebruiken door middel van zero-knowledge (ZK) technologie, ondersteund door een onderzoeksfonds van $1 miljoen dollar.

De kern van het plan is om Bitcoin en Ethereum (ETH) tegelijkertijd te schalen met behulp van de ZK-technologie, met name de Scalable Transparent Argument of Knowledge (STARK) cryptografie.

Innovatie zonder nieuwe blockchain

Volgens StarkWare CEO Eli Ben-Sasson, die ook mede-uitvinder is van cheat-proof ZK cryptografie, is “Bitcoin vandaag krachtig, maar nog maar een fractie van wat het kan zijn”. Het bedrijf benadrukt dat er geen nieuwe blockchain wordt gecreëerd voor dit initiatief. In plaats daarvan gebruiken ze het bestaande StarkNet-netwerk met dezelfde governance en tokenomics om Bitcoin te schalen zonder een fork te vereisen.

Dit zou StarkNet het eerste netwerk maken dat gelijktijdig transacties op Bitcoin en Ethereum afhandelt en Bitcoin opschalen naar duizenden transacties per seconde.

starkware bitcoin schaling
Bron: StarkWare op X.

De visie van Satoshi Nakamoto realiseren

Deze nieuwe initiatieven zijn bedoeld om verder te bouwen op de visie van Bitcoin’s bedenker Satoshi Nakamoto, door dagelijkse micropayments mogelijk te maken en een schaalbare oplossing te bieden die wereldwijde Bitcoin-transacties ondersteunt.

Ben-Sasson heeft duidelijk gemaakt dat StarkWare niet alleen gericht is op Ethereum, maar zich richt op het schalen van alle blockchains. “Wij zijn geen Ethereum maxis; we zijn scaling maxis,” verklaarde hij.

Ondersteuning voor OP_CAT

De Bitcoin-community beoordeelt momenteel een technisch voorstel bekend als OP_CAT. Als dit wordt goedgekeurd, zou het de deur openen voor potentieel STARK-schalen op de Bitcoin-blockchain. StarkWare ondersteunt OP_CAT omdat het team van mening is dat de OP_CAT Bitcoin soft fork “het veiligste pad is voor Bitcoin om te schalen”. Over alternatieve oplossingen, als OP_CAT niet wordt goedgekeurd, zei Ben-Sasson:

“Er zijn enkele oplossingen die we verkennen om STARK-schaal te leveren zonder OP_CAT; ik wil daar nu niet veel over zeggen, maar ze kunnen de basis bieden voor een workaround.”

Snelle implementatie na goedkeuring

Als OP_CAT wordt goedgekeurd, verwacht StarkWare dat de technologie binnen zes maanden na goedkeuring kan worden uitgerold, mogelijk zelfs sneller.

Dit volgt op de lancering van het eerste Layer 2-platform, StarkEx, op Ethereum, wat destijds als sciencefiction klonk.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post StarkWare lanceert schaaloplossing voor Bitcoin zonder blockchain vernieuwing appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!