Matt Horne, hoofd digitale activastrategieën bij Fidelity Investments, beveelt beleggers aan om een klein deel van hun portefeuille toe te wijzen aan Bitcoin (BTC), ongeacht hun bestaande investeringen in de gedecentraliseerde munt.

Horne sprak op 4 juni in een rapport van CNBC over de ‘analyseverlamming’ waar veel traditionele investeerders en vermogensbeheerders mee te kampen hebben bij het overwegen van beleggingen in Bitcoin en de digitale activamarkt.

Balans tussen risico en potentieel

Horne legt uit dat een kleine allocatie, typisch tussen 1% en 5%, voldoende zou zijn om het risico te minimaliseren als de waarde van Bitcoin naar nul zou dalen, terwijl het beleggers toch in staat stelt te profiteren van mogelijke winsten en de munt te gebruiken als een hedge tegen inflatie.

Hij benadrukte de noodzaak om het potentieel van blockchain-technologie te begrijpen en dienovereenkomstig aan te passen.

bitcoin koers 30 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Toenemende institutionele interesse

De opmerkingen van Horne reflecteren een groeiende interesse van institutionele beleggers in Bitcoin. Deze interesse nam een hoge vlucht na de introductie van fysieke Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten in januari 2024, die de waarde van het actief tot boven de $70.000 dollar per munt stuwde.

Volgens het meest recente rapport van Coinshares over de stromen in digitale activafondsen, hebben Bitcoinfondsen in de laatste week van mei $148 miljoen aan instroom ervaren, met een totale maandelijkse instroom van bijna $2 miljard. Sinds begin 2024 hebben Bitcoinfondsen en exchange-traded products meer dan $14 miljard aan instroom geregistreerd.

Marktsentiment en beleggingsvolume

Het rapport van Coinshares meldde ook dat fondsen die kort op Bitcoin zitten, $12,3 miljoen aan kapitaaluitstroom voor mei hebben opgetekend, wat aantoont dat het marktsentiment onder ETF- en ETP-investeerders nog steeds positief is voor Bitcoin.

Er is wereldwijd meer dan $74 miljard geïnvesteerd in Bitcoin via beleggingsfondsen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Matt Horne: “Investeer 1-5% in Bitcoin voor risicobeheer” appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!