De koers van Ethereum (ETH) beweegt de afgelopen twee weken zijwaarts en is wellicht op weg naar een nieuwe all time high. Ether wist begin vorige week $3.975 te bereiken, maar heeft sindsdien een daling ondervonden richting $3.800 dollar. 

Analisten verwachtten dat de spot Ethereum ETF’s, die vorige maand gedeeltelijk werden goedgekeurd, deze maand genoteerd zullen worden aan de beurs. Dit zou er voor zorgen dat instituties de mogelijkheid hebben om Ethereum toe te voegen aan hun portfolio. 

Gaat Ethereum all time high naderen?

Het lijkt er dus op dat de koers van Ethereum onderweg is naar het neerzetten van een nieuwe all time high. De vorige all time high begeeft zich rond $4.850. Ether is slechts 27% verwijderd van dit koerslevel. De komst van de Ether ETF’s zou ervoor kunnen zorgen dat we op korte termijn een nieuwe all time high voor Ether gaan zien.

Kort nadat de spot Bitcoin (BTC) ETF’s goedgekeurd werden, zagen we een nieuwe all time high voor Bitcoin. De kans is sterk aanwezig dat Ethereum dit fenomeen na gaat doen.

ethereum technische analyse
Ethereum technische analyse. Bron: Tradingview.

Als we kijken naar de grafiek voor Ethereum kunnen we zien dat er een symmetrisch driehoekspatroon gevormd is. Dit veel voorkomende patroon geeft aan dat een hevige koersuitbraak aanstaande is, aangezien de koers lower highs en higher lows maakt. 

Welke kant de koers van Ether op zal gaan is onduidelijk, maar de verwachting vanuit de crypto sector is een stijging richting $4.100. Welke kant de koers van Ethereum gaat kiezen is afhankelijk van de richting die Bitcoin gaat kiezen. Mocht de grootste crypto munt verder stijgen en een nieuwe all time high weten neer te zetten, dan zal de Ether koers volgen.

Ethereum belangrijke technische levels. Bron: Tradingview.

Welke kant de koers ook op zal gaan, de volgende koerslevels kunnen als support of resistance fungeren. 

Bij een verdere stijging zal Ether hoogstwaarschijnlijk als eerst de koers rond $4.100 gaan testen. Weet Ether hier voorbij te komen, dan zal $4.400 wellicht op de borden komen te staan voordat de all time high koers rond $4.850 dollar getest zal gaan worden.

Een daling is ook een potentiële uitkomst de komende weken. Hierbij kunnen we de koerslevels rond $3.550, $3.300 en $3.000 dollar in de gaten houden. Deze koerslevels ondervonden eerst resistance, maar kunnen ondertussen omgedraaid zijn naar support levels.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Koersuitbraak Ethereum aanstaande: Welke kant zal Ether op gaan? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!