MoonPay heeft aangekondigd dat het 10% van zijn personeel zal ontslaan. Deze beslissing is onderdeel van een bredere strategie om de kostenstructuur van het bedrijf te verbeteren en een sterke basis voor de toekomst te waarborgen.

Noodzaak tot herstructurering

Volgens een interne e-mail van medeoprichter en CEO Ivan Soto-Wright, die in handen is van The Block, ondergaat het bedrijf aanzienlijke veranderingen, waaronder het schrappen van functies, het verplaatsen van rollen en structurele aanpassingen. “Deze veranderingen zullen ons helpen onze kostenstructuur te verbeteren en onze fundamenten te versterken,” schreef Soto-Wright.

De exacte aantallen van de betrokken medewerkers zijn niet bekendgemaakt, maar naar schatting gaat het om ongeveer 30 mensen, aangezien het huidige personeelsbestand van MoonPay rond de 300 ligt, gebaseerd op gegevens van LinkedIn. Een woordvoerder van MoonPay bevestigde de inhoud van de e-mail aan The Block, maar weigerde verdere details te verstrekken over de aantallen.

Financieel gezond maar niet zonder zorgen

Ondanks de financiële stabiliteit van het bedrijf en een solide financiële toekomst, benadrukte Soto-Wright dat de operationele marges van het bedrijf niet voldoen aan de verwachtingen. “Hoewel we positieve kasstromen hebben, is onze kostenstructuur te hoog door overinvesteringen in bepaalde gebieden en geografieën,” verklaarde hij.

Soto-Wright neemt hierbij de volledige verantwoordelijkheid op zich en ziet het als zijn plicht om verantwoording af te leggen naar zijn team en aandeelhouders.

Vooruitzichten voor getroffen medewerkers

De getroffen medewerkers zullen niet met lege handen staan. Volgens de e-mail zullen zij afscheidspakketten ontvangen en behouden zij de mogelijkheid om aandeelhouders van het bedrijf te blijven.

“Het is persoonlijk belangrijk voor mij dat iedereen die impact ondervindt, blijft delen in ons toekomstig succes,” aldus Soto-Wright.

The post MoonPay kondigt ontslag aan van 10% van het personeel ondanks financiële gezondheid appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!