Bitcoin heeft ondersteuning kunnen vinden op het prijslevel van 67.000 dollar. Vanuit daar heeft de munt een stijging kunnen maken, maar daarbij is nog geen hoger hoogtepunt gemaakt. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we het belangrijkste prijslevel – de rode zone van 62.000 dollar tot 67.000 dollar – en de afgelopen trend van Bitcoin goed kunnen zien.

Bitcoin zat eerst in een fase waarbij de munt lagere laagtes en lagere hoogtes maakte: dé formule voor een neerwaartse trend. Omdat dit gebeurde bij een belangrijk prijspunt (de rode zone), was het onzeker of de koers zich sterk zou houden. De munt kon een heel stuk dalen voordat het weer bij een volgend steunpunt terecht kwam.

Gelukkig bleef het bij een daling tot 56.500 dollar. Hier waren er genoeg kopers om de munt omhoog te duwen, waarna de munt weer in de rode zone terecht kwam. Vanuit hier begon Bitcoin eindelijk met het maken van een hoger hoogtepunt, waardoor de verwachtingen weer positief werden.

BTC steeg vervolgens boven de rode zone uit, maakte een kleine daling tot de bovengrens (rond 67.000 dollar) en kwam hier even tot rust. Het was vanuit hier even afwachten of de munt nog dieper in de zone zou zakken alvorens een verdere stijging te maken.

Nog geen hoger hoogtepunt

Die daling blijft tot nu toe uit, aangezien de munt een sterke reactie heeft gegeven. Om dit beter te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier krijgen we een meer gedetailleerd beeld van de afgelopen prijsactie, en kunnen we goed zien hoe de munt van de 67.000 dollar afkaatste.

Elke beweging tot deze zone zorgde voor een kleine opleving, en de afgelopen dagen kon de munt zelfs een verdere stijging maken. De koers is hierbij tot een koers van 71.700 dollar gekomen, net niet voorbij het afgelopen hoogtepunt van ongeveer 72.000 dollar (aangegeven met de blauwe lijn).

Totdat BTC hier overheen komt, zal de munt waarschijnlijk tussen de rode zone en deze lijn blijven bewegen. De rode zone is nog steeds een sterke ondersteuning wat de koers ervan weerhoudt om veel verder te dalen. Maar mocht de munt wel voorbij de blauwe 72.000 dollarlijn komen, dan zal de koers waarschijnlijk nog wel verder omhoog bewegen – al dan niet met een kleine correctie in de stijging. Blijf deze levels en de trend daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin veert omhoog, koers tikt 71.500 dollar aan appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!