Ethereum heeft de aandacht getrokken van beleggers en analisten vanwege een nieuwe voorspelling van VanEck. De asset manager voorspelt dat Ethereum in de meest bullish case tegen 2030 een waarde van maar liefst $154.000 kan bereiken. Laten we eens kijken naar de details van deze voorspelling en wat het betekent voor de toekomst van Ethereum.

Banner Ethereum 1

Ethereum’s verwachte prijsstijging

In het recent uitgebracht rapport van VanEck wordt Ethereum met een basis scenario gewaardeerd op $22.000 tegen 2030, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 490% vanaf de huidige koers. Deze voorspelling is gebaseerd op Ethereum’s verwachte verantwoordelijkheid van $66 miljard aan “vrije kasstromen” gedurende die periode. Naast deze twee positieve scenario’s is er ook nog een negatief scenario mogelijk, waarbij de Ether-koers zou dalen naar een magere $360. 

Bron: https://www.vaneck.com/us/en/blogs/digital-assets/matthew-sigel-eth-2030-price-target/

Ethereum als economisch platform

Het rapport benadrukt Ethereum’s positie als een fundamenteel economisch platform dat kan worden beschouwd als een “Digitale Mall”. Het heeft in het afgelopen jaar maar liefst $4 biljoen aan stablecoins afgehandeld en meer dan $5,5 biljoen aan deze tokens gefaciliteerd. Bovendien bedraagt de marktkapitalisatie van stablecoins op Ethereum meer dan $83 miljard.

Invloed op andere sectoren

Naast de financiële sector ziet VanEck ook potentieel voor Ethereum in de AI-sector. De infrastructuur van het netwerk gaat naar verwachting een belangrijke rol spelen in de groeiende AI-industrie. Er wordt gezegd dat Ethereum “essentiële eigenschappen” biedt voor de ontwikkeling van AI-toepassingen.

Ethereum’s toekomstperspectief

De impact van Ethereum strekt zich volgens VanEck ook uit tot buiten zijn financiële mogelijkheden, omdat het ondernemers in staat stelt om boeiendere en lucratievere toepassingen te creëren in zijn toegankelijke en open-source omgeving. Naar verwachting zal Ethereum tegen 2030 71% van zijn inkomsten uit financiële bedrijven halen, terwijl andere sectoren zoals AI ook aanzienlijk zullen bijdragen aan zijn inkomstenstroom.

The post VanEck voorspelt Ethereum prijs van $154.000 tegen 2030, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!