Het handelsplatform Robinhood heeft een overeenkomst gesloten om de cryptocurrency beurs Bitstamp over te nemen. Deze strategische zet, die vandaag bekend werd gemaakt, is gericht op het wereldwijd uitbreiden van Robinhood’s crypto-aanwezigheid en het aantrekken van institutionele klanten door middel van nieuwe producten.

Financiële details en advies

De overname, een volledige contant betaalde deal ter waarde van $200 miljoen dollar, wordt verwacht afgerond te worden in de eerste helft van 2025.

Bij de verkoop werden Robinhood en Bitstamp geadviseerd door Barclays Capital en Galaxy Digital.

Strategische voordelen van de overname

Johann Kerbrat, de algemeen directeur van Robinhood Crypto, benadrukte dat de acquisitie van Bitstamp een belangrijke stap is in het uitbreiden van hun crypto-activiteiten. “Bitstamp’s zeer vertrouwde en lang bestaande wereldwijde exchange heeft veerkracht getoond door marktcycli heen. Door deze strategische combinatie zijn we beter gepositioneerd om onze voetafdruk buiten de VS te vergroten en institutionele klanten welkom te heten bij Robinhood,” zei hij.

robinhood bitstamp overname
Bron: Robinhood op X.

Bitstamp’s achtergrond en aanbod

Bitstamp, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is opgericht in 2011 en werd al snel een van de grootste crypto exchanges in Europa. Het biedt spot trading van meer dan 85 cryptocurrencies en andere crypto-producten zoals institutioneel lenen en staking.

Bitstamp is een van de meest gereguleerde crypto beurzen op de markt met meer dan 50 licenties en registraties wereldwijd en wordt regelmatig geaudit door een van de ‘Big Four’ accountantskantoren.

Robinhood’s crypto-expansie in Europa

Robinhood begon in december crypto-handel aan te bieden aan klanten in de Europese Unie. De integratie van Bitstamp’s platform en expertise in het ecosysteem van Robinhood zal gebruikers een verbeterde handelservaring bieden, met een voortdurende toewijding aan naleving, veiligheid en klantgerichtheid, aldus JB Graftieaux, CEO van Bitstamp, die samen met het huidige leiderschapsteam op zijn post zal blijven na de verkoop.

Impact op de markt

Deze deal kan de concurrentie op de markt voor crypto exchanges opvoeren, aangezien de internationale expansie van Robinhood mogelijk meer marktaandeel kan afsnoepen van concurrenten zoals Coinbase, die ook streeft naar groei buiten Noord-Amerika.

The post Robinhood koopt Europese crypto exchange Bitstamp voor $200 miljoen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!