Volgens Geoffrey Kendrick, hoofd van forex en digitale activa onderzoek bij Standard Chartered Bank, zou de prijs van Bitcoin (BTC) kunnen stijgen tot $100.000 dollar in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachting van een mogelijke overwinning van Donald Trump, die volgens Kendrick gunstiger lijkt voor de cryptomarkt dan de huidige Biden-administratie. “Als we de verkiezingen naderen, verwacht ik dat $100.000 bereikt zal worden, en vervolgens $150.000 tegen het einde van het jaar in het geval van een Trump-overwinning,” verklaarde Kendrick tegenover The Block.

Nieuwe ontwikkelingen en overheidsbeleid

De Biden-administratie heeft een flexibele houding getoond door de goedkeuring van spot Ethereum (ETH) ETF’s, maar President Biden heeft vervolgens inspanningen om SAB 121 in te trekken, tegengehouden.

Dit veto benadrukt een complexere relatie tussen de huidige regering en de crypto-industrie, waardoor de uitslag van de komende verkiezingen mogelijk een grote impact kan hebben op de markt.

Kritieke economische data op komst

Kendrick wees ook op de belangrijke Non-Farm Payrolls data die morgen verwacht worden. Afhankelijk van hoe “vriendelijk” deze data zijn, kan er volgens hem een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin’s prijs bereikt worden dit weekend, met een potentiële stijging naar $80.000 dollar tegen eind juni.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Langetermijnvisie en marktwaarde

Op de lange termijn blijft Kendrick bij zijn voorspelling dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar $150.000 zal bedragen, en tegen het einde van 2025 zelfs $200.000 dollar zou kunnen bereiken.

“Opmerkelijk is dat een prijs van $150.000 tegen eind 2024 Bitcoin in de $3 biljoen club zou plaatsen wat betreft marktkapitalisatie, volgend op NVDA’s marktkapitalisatie van $3 biljoen die gisteren bereikt werd,” voegde hij toe.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin naar $100.000 mogelijk bij Trump’s overwinning, zegt Standard Chartered appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!