Tijdens een uitzending op CNBC met Jim Cramer werd SEC-voorzitter Gary Gensler gevraagd naar de mogelijkheid van een ETF voor de cryptomunt Bonk.

Het gesprek, dat zich ook uitstrekte tot de reeds goedgekeurde Bitcoin (BTC)- en Ethereum (ETH) ETF’s, richtte zich op de vraag wat er mogelijk nog meer op komst is in de wereld van crypto ETF’s.

Cramer dringt aan op Bonk ETF

In het interview bracht Cramer het idee naar voren van ETF’s voor obscure mememunten zoals SushiSwap en Bonk, die volgens hem “natuurlijke” kandidaten zijn vanwege hun grote handelsvolumes.

Gensler reageerde hierop door te benadrukken dat veel cryptotokens niet voldoen aan de vereiste openbaarmakingen voor investeringsbeslissingen. Hij gaf aan dat dergelijke tokens mogelijk beschouwd worden als niet-geregistreerde effecten.

gensler bonk etf sec
Bron: Unusual Whales op X.

Veranderende toon van Gensler

Hoewel Gensler’s toon onmiskenbaar kritisch was, impliceerde hij dat tokens zoals de Solana (SOL) mememunt Bonk mogelijk acceptabele beleggingen zouden kunnen zijn mits zij voldoen aan adequate informatieverstrekking.

Dit is een milder standpunt dan zijn eerdere uitspraken waarin hij de cryptomarkt afdeed als een sector vol met oplichters en fraudeurs.

Kritiek op crypto exchanges

Verder bekritiseerde Gensler crypto beurzen die praktijken uitvoeren die op traditionele beurzen zoals de New York Stock Exchange niet worden toegestaan. Hij benadrukte de risico’s in de sector, waaronder faillissementen en juridische problemen.

Toekomst van Ethereum ETF’s

Hoewel er onlangs goedkeuring kwam voor het verhandelen van spot Ethereum ETF’s op Wall Street, merkte Gensler op dat de volledige goedkeuring en implementatie van deze ETF’s nog wat tijd zal vergen.

BlackRock’s hoofd van digitale activa gaf aan dat hoewel er interesse is in ETF’s voor altcoins, de nadruk nog steeds sterk ligt op Bitcoin.

The post Gensler wijzigt toon over crypto, bespreekt mogelijke Bonk ETF appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!