De Nigeriaanse minister van Informatie, Mohammed Idris, heeft benadrukt dat de rechtszaak tegen Binance en hun topman Tigran Gambaryan, aangeklaagd voor illegale handel in cryptocurrency, volgens de nationale wetgeving verloopt.

Hij verzekerde dat alle juridische processen correct zijn gevolgd en dat de aanklagers stevig bewijs hebben voor de aanklachten tegen Binance. De volgende zitting is gepland op 20 juni 2024, waar Binance zich kan verdedigen tegen de ernstige beschuldigingen van financiële misdrijven.

Amerikaanse politici roepen op tot vrijlating

Deze week hebben twaalf Amerikaanse politici zich tot president Joe Biden gewend met het verzoek om in te grijpen en de vrijlating van Gambaryan te faciliteren via de eenheid voor gijzelaarszaken van de Verenigde Staten.

Zij beweren dat de aanklachten tegen hem, waaronder witwassen en belastingontduiking, ongegrond zijn en deel uitmaken van een afpersing strategie door de Nigeriaanse autoriteiten.

Bescherming en consulaire toegang

Ondanks de internationale druk, heeft minister Idris verzekerd dat Binance en Gambaryan gepaste consulaire toegang hebben ontvangen en dat alle diplomatieke protocollen zijn nageleefd.

De afwijzing van borgtocht voor Gambaryan werd gerechtvaardigd door het hoge vluchtrisico, versterkt doordat een medeverdachte, Nadeem Anjarwalla, het land illegaal ontvluchtte en nu door Interpol wordt gezocht.

Wettelijke uitdagingen en de impact op de economie

Binance en haar leidinggevenden worden in Nigeria geconfronteerd met twee afzonderlijke rechtszaken door de Federale Dienst voor Inkomstenbelasting en de Commissie voor Economische en Financiële Misdrijven, die respectievelijk betrekking hebben op belastingontduiking en witwassen.

De arrestatie van Gambaryan in februari, een Amerikaans staatsburger, en Anjarwalla wegens verdenkingen van witwassen en belastingontduiking volgde op het Nigeriaanse verbod op cryptocurrency-kanalen, als onderdeel van een campagne om valutaspeculatie te beperken. De rechtbank heeft geëist dat Binance toegang verleent tot gegevens van Nigeriaanse handelaren op hun platform.

Toenemende zorgen over gezondheid en veiligheid

Er zijn ernstige zorgen over de gezondheid van Gambaryan, vooral nadat hij onlangs flauwviel tijdens een rechtszitting. Amerikaanse wetgevers hebben opgeroepen tot snelle actie om zijn gezondheid en leven te waarborgen.

Het verband dat de Nigeriaanse overheid legt tussen Binance en de economische problemen van het land, zoals de devaluatie van de Naira, heeft geleid tot geruchten over een eis van $10 miljard dollar aan boetes van Binance wegens beschuldigingen van afpersing.

The post Topman Binance blijft vast ondanks Amerikaanse oproep tot vrijlating appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!