Bitcoin lijkt gevangen te zitten rond de $71.000, met analisten die waarschuwen voor een mogelijke daling naar lagere niveaus. De recente verkopen hebben geleid tot voorspellingen van een herhaling van eerdere ondersteuningsniveaus voordat nieuwe all-time highs worden bereikt.

Banner Bitcoin 1

Bulls herstellen na verkoopdruk op beurzen

De koers van Bitcoin veerde op nadat het intraday dieptepunten van $70.120 op Bitstamp bereikte, net voor de dagelijkse afsluiting. Dit herstel volgt een patroon van prijsschommelingen gedurende de week, met bezoeken aan weerstandsniveaus onder all-time highs en zware neerwaartse wicks. Een dergelijke wick op 5 juni bracht BTC/USD naar $69.600 voordat een herstel plaatsvond.

Marktanalisten pleiten voor belangrijke support

Trading resource Material Indicators suggereert dat de markt nu oproept tot een meer demonstratieve terugkeer naar de belangrijke support rond $69.000. Het bedrijf waarschuwt dat een beweging terug naar $71.600 dit scenario zou ontkrachten.

Aanstaande macro-economische gegevens kunnen impact hebben op BTC-koers

Er wordt gewezen op aankomende macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten, met name de werkgelegenheidscijfers, die vaak een merkbare impact hebben op de volatiliteit van de BTC-prijs.

Ondanks de huidige consolidatie geeft Michaël van de Poppe aan dat Bitcoin nog steeds gevangen zit in het vastgestelde bereik, maar klaar is voor een opwaartse doorbraak naar een nieuw all-time high.

Whales houden de markt terug

Analisten wijzen op grote-volume beleggers, whales genoemd, die bewust de markt tegenhouden om hun shortposities te beschermen. Dit kan verklaren waarom Bitcoin moeite heeft om door te breken naar nieuwe hoogtes.

The post Bitcoin mogelijk op weg naar retest van $69k terwijl shorts BTC-koers onder all-time high houden appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!