Franklin Templeton, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders op Wall Street met een beheerd vermogen van maar liefst $1,64 biljoen, onderzoekt de mogelijkheid om een nieuw privéfonds te lanceren dat zou investeren in alternatieve digital assets, bekend als altcoins. Het fonds zou zich richten op institutionele investeerders en zich specifiek richten op tokens zoals Solana, XRP, Shiba Inu, Cardano en anderen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Comfort met altcoins

Door zich te wagen buiten de top twee crypto assets, Bitcoin en Ethereum, laat de vermogensbeheerder zien dat ze zich op hun gemak voelen bij de klasse van tokens die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al lange tijd als ongeregistreerde effecten worden beschouwd. Hoewel het rapport niet aangeeft welke altcoins precies in het nieuwe crypto-fonds zullen worden opgenomen, heeft Franklin Templeton publiekelijk de groei van het Solana-netwerk geprezen in 2024, waarbij het de visie van Anatoly Yakovenko op “een enkele atomische toestandsmachine als een krachtig gebruik van gedecentraliseerde blockchains” heeft geprezen.

Staking rewards en mondiale uitbreiding

De aankondiging van Franklin komt na de schokkende goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission van belangrijke regelgevende aanvragen met betrekking tot de spot Ether ETF-aanvragen eind mei. Hoewel staking rewards niet waren opgenomen in de voorgestelde Ether fondsen toen de SEC haar goedkeuring gaf voor de eerste fase van aanvragen vorige maand, overweegt Franklin Templeton investeerders staking rewards aan te bieden met het nieuwe altcoin-fonds.

Hoewel de spot BTC ETF van Franklin Templeton niet zo succesvol is geweest als de financiële instrumenten aangeboden door concurrenten zoals BlackRock en Fidelity, toont het rapport aan dat het bedrijf vastbesloten is om zijn crypto-activiteiten buiten de VS uit te breiden.

The post Franklin Templeton overweegt nieuw crypto fonds voor Solana, Ripple en Shiba Inu appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!