Franklin Templeton, een toonaangevende Amerikaanse vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van $1,6 biljoen dollar, staat op het punt zijn aanbod uit te breiden met een nieuw crypto-fonds.

Volgens rapporten van The Information, dat bronnen aanhaalt die rechtstreeks betrokken zijn bij deze ontwikkelingen, overweegt het bedrijf een investeringsvehikel op te zetten dat zich specifiek richt op altcoins, de digitale valuta’s naast de bekendere Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Focus op institutionele beleggers

Dit nieuwe fonds zou worden gestructureerd als een privéfonds dat zich richt op institutionele beleggers. Het doel is om deze groep beleggers toegang te bieden tot een bredere reeks cryptovaluta’s.

Bovendien overweegt Franklin Templeton om stakingsbeloningen door te geven aan de investeerders van het fonds, een beweging die het potentieel van cryptocurrencies verder benadrukt.

franklin templeton crypto altcoins etf
Bron: The Information op X.

Eerdere stappen in de cryptomarkt

Franklin Templeton is geen onbekende in de wereld van cryptocurrencies. Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en vroeg het aan om een soortgelijk fonds voor Ether te mogen aanbieden.

In 2021 opende het bedrijf ook een fonds van getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties via het Stellar (XLM) netwerk, een primeur die het enkele jaren voorliep op andere financiële giganten zoals BlackRock.

Ontwikkelingen en marktintegratie

Deze nieuwe stap komt kort nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onverwacht goedkeuring gaf aan spot Ethereum ETFs, ondanks dat zij Ethereum meer dan een jaar als een niet-geregistreerd effect hadden geclassificeerd.

Deskundigen interpreteren deze koerswijziging als een teken dat andere altcoins binnenkort wellicht ook geïntegreerd zullen worden in de Amerikaanse financiële markten.

The post Franklin Templeton breidt uit naar altcoin-markt met nieuw investeringsfonds appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!