Bitcoin (BTC) hikt tegen een nieuwe all-time high (ATH) aan. Als het aan Geoffrey Kendrick ligt, het hoofd van forex en digitale activa onderzoek bij de bank Standard Chartered, gaan we nog meer vuurwerk verwachten van de digitale munt.

Volgens Kendrick kan de waarde van BTC tegen het eind van 2024 groeien tot $150.000, wat een stijging van 110% zou betekenen ten opzichte van de huidige koers. Tegen 2025 verwacht hij zelfs een waardering van $200.000, wat een stijging van ongeveer 180% zou zijn.

Het optimisme heeft vooral te maken met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten (VS), vooral als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Zo zou zijn beleid en standpunten gunstiger zijn voor de crypto markt, zoals deregulering en belastingvoordelen. Dit kan investeerders aantrekken en de vraag naar bitcoin verhogen.

Daarnaast wijzen positieve loonstrook gegevens in Amerika op een sterke arbeidsmarkt en een gezonde economie. Dit kan leiden tot een groter vertrouwen van investeerders in de economische vooruitzichten, waardoor ze meer geneigd zijn om te investeren in risicovolle activa.

Bitcoin ETFs stimuleren groei

Als laatste hebben de goedkeuringen van de Spot BTC exchange-traded funds (ETF’s) in Amerika geleid tot aanzienlijke instromen, wat de positieve stemming onder bitcoin handelaars heeft versterkt.

In mei hebben de fondsen een opmerkelijke groei laten zien na een moeilijke maand april. Op dinsdag 4 juni werd een netto-instroom van maar liefst $886,6 miljoen geregistreerd, de op een na grootste ooit. Deze sterke prestatie markeerde de 18e opeenvolgende dag van groei voor bitcoin ETF’s, een nieuw record. In totaal zagen de fondsen een netto-instroom van bijna $3,9 miljard over deze periode.

Zorgbedrijf koopt volop bitcoin

De populariteit van de digitale munt onder instituties is onder andere te zien bij Semler Scientific, een Nasdaq genoteerd zorgbedrijf gespecialiseerd in medische apparatuur. Het bedrijf kocht aanvankelijk 581 BTC en heeft nu nog eens 247 BTC aangekocht voor $17 miljoen, zoals blijkt uit documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Met deze aankopen heeft Semler Scientific zijn totale bitcoin voorraad uitgebreid tot 828 BTC, met een huidige waarde van $59 miljoen. Het bedrijf is van plan om zijn bezit verder te vergroten door $150 miljoen aan schuldpapieren te verkopen en dit bedrag te investeren in de digitale munt. Hiermee zou Semler binnenkort 2.940 BTC in handen kunnen hebben, ter waarde van ongeveer $208 miljoen.

Het bericht Bitcoin kan naar $150.000 door aanstaande Amerikaanse verkiezingen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!