De chipfabrikant Nvidia heeft techbedrijf Apple kortstondig ingehaald in de race om het op een na meest waardevolle bedrijf ter wereld. Gisteren leek zelfs de bovenste plek op de ranglijst in zicht, maar dat is niet gelukt. Op 5 juni steeg de marktkapitalisatie van het Amerikaanse Nvidia tot boven de 3 biljoen dollar. Hiermee kwam het boven concurrent Apple te staan, maar nog niet op plek één. In een interessant artikel wordt duidelijk dat deze sprong niet alles zegt over de toekomst.

Schommelingen op de cryptomarkt

Een dag later, 6 juni, veroverde Apple zijn tweede plek op het moment dat de Amerikaanse markten open gingen. Het bedrijf achter de iPhone steeg tot 3,007 biljoen dollar, terwijl Nvidia bleef steken op 2,973 biljoen dollar. Microsoft stond met een waarde van zo’n 3,1 biljoen dollar nog steeds fiers aan kop.

Hiermee behoudt Microsoft zijn leidende positie en bewijst het zijn eerste plek als meest waardevolle bedrijf. De veranderingen in de technologische sector zouden echter voor meer verschuivingen op de ranglijst kunnen zorgen. Toekomstige productlanceringen, veranderingen in de regelgeving en samenwerkingen met o.a. AI-bedrijven kunnen hier sterk aan bijdragen.

Apple investeert in ChatGPT

Jaarlijks organiseert Apple rond 10 juni de Worldwide Developer’s Conference, een conferentie waar analisten kunnen kijken naar aankondigingen over kunstmatige intelligentie. Er wordt gespeculeerd over een samenwerking met OpenAI en de mogelijke integratie ervan in iPhones.

OpenAI is het bedrijf dat achter ChatGPT staat, en een mogelijke samenwerking met Apple zou invloed kunnen hebben op de ranglijst van zojuist. Apple-managers voelen zelf dat het bedrijf achterloopt op Microsoft wat betreft investeringen in AI. De samenwerking met OpenAI zou hier verandering in moeten brengen

Nvidia en de AI-revolutie

Ook Nvidia zit niet stil. De graphical processing units (GPU’s) van Nvidia hebben de favorietenrol in het ontwikkelen van AI. Directe concurrenten Google en Microsoft gebruiken de chips van Nvidia, evenals Amazon en OpenAI.

Door deze populariteit neemt de vraag naar de chips van Nvidia gestaag toe. Dit lijkt het bedrijf een sterke positie te geven in de snelgroeiende markt van AI. Apple en Windows zullen met een antwoord moeten komen om zich met Nvidia te kunnen blijven meten.

Het bericht Dit bedrijf pikt Apple’s plek op lijst grootste bedrijven ter wereld verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!