De cryptomarkt heeft in de afgelopen 24 uur een gorte ommekeer ervaren. Bitcoin (BTC), die eerder leek te stabiliseren rond $71.000, heeft een scherpe daling ondergaan na te zijn afgewezen rond de $72.000 dollar.

Deze afwijzing vond plaats in een sterke weerstandszone tussen $72.000 en de bijna all-time high van $74.000 dollar. Het resultaat was een verlies van momentum en een snelle daling, waarbij Bitcoin in anderhalf uur met ongeveer 4% daalde tot net boven de $68.000, maar later herstelde tot boven de $69.000 dollar.

Impact op de altcoinmarkt

De daling van Bitcoin had een domino-effect op de altcoins, waarbij vele munten in korte tijd tussen de 10% en 15% van hun waarde verloren. De markt heeft enigszins zijn rust gevonden, maar het sentiment is verschoven van optimisme naar angst.

Ethereum (ETH) en andere grote cryptomunten zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP) ondervonden aanzienlijke verliezen, met dalingen variërend van 3% tot meer dan 5%. Dogecoin (DOGE) was een van de grootste verliezers met een daling van 8,52%.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

De strijd tussen bulls en bears

Het is duidelijk dat de bulls de strijd rond de $72.000 volledig hebben verloren van de bears. Ondanks de hevige correctie blijft het een positief teken dat Bitcoin zich boven de $69.000 heeft kunnen stabiliseren.

Mocht Bitcoin verder zakken, dan ligt het eerstvolgende steunniveau rond de $67.000. Naar boven toe is het psychologische niveau van $70.000 de eerste barrière die overwonnen moet worden.

Recent herstel en toekomstperspectief

Hoewel de altcoinmarkt zwaar getroffen is, tonen sommige munten al tekenen van herstel vanaf hun dieptepunten. De gehele top 10 van cryptomunten staat nog steeds in de min, maar verbeteringen zijn merkbaar. Opvallend zijn ook kleinere munten zoals dogwifhat (WIF) die bijna 14% verloor, en anderen zoals Optimism (OP) en fetch.ai (FET) die meer dan 10% daalden.

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin op de crypto exchange Bybit $69.393 dollar. Dit reflecteert een daling van 2,91% ten opzichte van 24 uur geleden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin duikelt onder $70.000: Marktcorrectie treft ook altcoins appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!