Decentralized exchange SushiSwap is nu actief op de Bitcoin (BTC) sidechain Rootstock, volgens een aankondiging die donderdag met Coinliners is gedeeld.

Deze integratie markeert een grote stap voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) door geavanceerde handelsfunctionaliteiten beschikbaar te maken in een veilige en gedecentraliseerde omgeving binnen het Bitcoin-ecosysteem.

Rootstock’s rol in het DeFi-ecosysteem

Gelanceerd in 2018, profileert Rootstock zich als een van de meest gevestigde projecten die tot doel hebben DeFi-functionaliteiten te introduceren op het Bitcoin-netwerk, die vaker geassocieerd worden met netwerken zoals Ethereum (ETH) en de BNB Chain. Het beschrijft zichzelf als de eerste Bitcoin sidechain compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM), een software die slimme contracten uitvoert en de basis vormt van het Ethereum-protocol, vergelijkbaar met een besturingssysteem op een computer.

Het doel van Rootstock is om de veiligheid van het Bitcoin-netwerk te combineren met de mogelijkheden van Ethereum’s slimme contracten, om een platform te bieden voor het bouwen en inzetten van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het ecosysteem maakt gebruik van de RBTC-token, die 1:1 is gekoppeld aan Bitcoin.

sushiswap rootstock tweet
Bron: SushiSwap op X.

Impact en toekomstige mogelijkheden

Deze integratie, die ongeveer zes maanden na de implementatie van Uniswap op de Bitcoin sidechain komt, stelt gebruikers in staat om te profiteren van Bitcoin’s veiligheid en decentralisatie tijdens het handelen op Rootstock. SushiSwap, dat begon als een fork van Uniswap, biedt nu meer stakingsopties en investeringsmogelijkheden over verschillende protocollen en toepassingen.

Bovendien zou deze integratie kunnen leiden tot massale adoptie van DeFi onder Bitcoin-gebruikers, die voorheen terughoudend waren om buiten het Bitcoin-ecosysteem te treden vanwege zorgen over veiligheid en vertrouwen. Met de geavanceerde functionaliteiten van SushiSwap beschikbaar in een veilige omgeving zoals Rootstock, hebben deze gebruikers nu de kans om op een toegankelijke en minder risicovolle manier met DeFi te experimenteren.

Volgens gegevens van DeFi Llama is de totale waarde die via Rootstock is overgebracht (TVL) net iets meer dan $450 miljoen. Sinds het begin van 2023 is er een versnelling geweest in de uitbreiding van functies naar het Bitcoin-netwerk die historisch gezien gedomineerd werden door Ethereum en andere blockchains. Het startpunt was het Ordinals-protocol, dat een versie van NFT’s op Bitcoin mogelijk maakte, wat heeft geleid tot talrijke initiatieven om slimme contracten op ’s werelds grootste blockchain te introduceren.

De integratie heeft een positieve invloed gehad op de markt. De prijs van SUSHI steeg licht na de aankondiging met ongeveer 3%, hoewel deze momenteel met 0.17% is gedaald en verhandeld wordt voor $1,19 dollar.

Koop je SushiSwap voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post SushiSwap nu live op Bitcoin sidechain Rootstock appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!