Yat Siu, voorzitter van Animoca Brands, heeft onlangs in een exclusief gesprek met The Block aangekondigd dat vermogensbeheerders in Hong Kong eraan werken om staking-functies op te nemen in hun spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs).

Deze stap zou Hong Kong een voorsprong kunnen geven op de Verenigde Staten, waar dergelijke functies nog niet zijn goedgekeurd.

Optimisme en vooruitzichten

Volgens Siu is de goedkeuring van Ether staking in Azië “bijna een uitgemaakte zaak” en hoopt hij dat dit binnen het jaar zal plaatsvinden. Deze ontwikkeling kan echter beïnvloed worden door de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, wat een belangrijke factor kan zijn in de snelheid waarmee staking in de VS zou kunnen worden toegestaan.

ethereum koers
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Innovatieve plannen en samenwerkingen

HashKey, in samenwerking met Bosera medebeheerder van twee spot Bitcoin (BTC) en Ethereum ETFs, is bezig met een voorstel om staking van Ether te introduceren. Livio Weng, CEO van HashKey Exchange, benadrukte dat er een plan is opgesteld om beloningen te verdienen zonder noodzakelijkerwijs de risico’s te verhogen.

Verdere details zijn nog in bespreking en kunnen nog niet worden vrijgegeven.

Blockchain infrastructuur en regulatieve gesprekken

Blockdaemon, een provider van blockchaininfrastructuur, voert ook gesprekken met ETF-uitgevers en custodians in Hong Kong over de mogelijkheid om stakingsdiensten aan te bieden voor de ETFs.

Glenn Woo, hoofd van de verkoop voor APAC bij Blockdaemon, gaf aan dat er een positieve consensus lijkt te zijn over het goedkeuren van deze functie.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Hong Kong kan nog dit jaar staking in Ethereum ETFs implementeren, volgens Yat Siu appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!