Bitcoin daalde gisteren vanuit een belangrijk prijspunt. De munt probeerde voorbij zijn vorige hoogtepunt (72.000 dollar) te komen, maar zonder succes. Inmiddels ligt de prijs bijna 2.000 dollar onder die koers. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat Bitcoin ervoor?

Om een goed beeld te krijgen van de trend en de belangrijkste prijslevels, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de ver terug kunnen kijken in de koers.

Zo zien we hier oranje boogjes, die de afgelopen (neerwaartse) trend van Bitcoin aangeven, maar ook een grote rode zone (van 62.000 dollar tot 67.000 dollar) die op dit moment voor de grootste ondersteuning zorgt. Daarnaast zijn er twee blauwe lijnen getekend, daar komen we zo op terug.

Toen Bitcoin uit zijn neerwaartse trend brak, door een hoger hoogtepunt te maken, kwam de koers ook weer in de rode zone terecht. Dit gaf de munt genoeg kracht om verder omhoog te stijgen, waarna dit prijslevel zonder problemen heroverd werd.

Sindsdien bleef de koers een beetje stilhangen, vlak boven het rode vlak. Elke kleine daling naar de rode zone werd opgekocht, en we zagen vervolgens zelfs een sterke stijging richting het vorige hoogtepunt (72.000 dollar). Als de munt hier brak, gingen we een hele mooie tijd tegenmoet – dit zou wijzen op een verdere opwaartse trend.

De twee blauwe lijnen

Helaas is dit niet het geval. Bitcoin werd afgewezen bij dit punt en daalt op dit moment verder naar beneden. Om dit beter te analyseren, gaan we kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we een goed beeld krijgen van de afgelopen bewegingen.

Hier zien we ook de twee blauwe lijnen beter. De bovenste lijn vindt zijn oorsprong in het vorige hoogtepunt, en de onderste blauwe lijn in het vorige laagtepunt. Deze prijslevels zijn belicht, aangezien Bitcoin is afgewezen bij de precieze prijs van de vorige hoogte. Dit kan erop wijzen dat hetzelfde staat te gebeuren aan de onderkant.

In dat geval kunnen we nog lang wachten op een hele spannende beweging van Bitcoin. De koers zal namelijk voor langere tijd zijwaarts kunnen bewegen tussen deze niveaus. Een break van een van deze twee blauwe lijnen kan het startsein geven voor een verdere beweging in die richting. Blijf deze prijszones daarom goed in de gaten houden!

The post Analyse: Bitcoin afgewezen bij koers van 72.000 dollar, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!