De goedkeuring van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten is sterk afhankelijk van hoe snel uitgevers kunnen reageren op de vragen van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit zei SEC-voorzitter Gary Gensler tijdens een interview. De SEC is momenteel bezig met het beoordelen van S-1 registratieverklaringen die de vereiste onthullingen bevatten en worden beschouwd als een formaliteit naar de definitieve goedkeuring. Het proces vereist over het algemeen meerdere interacties tussen de agentschap en potentiële uitgevers.

Responsiviteit van uitgevers cruciaal voor voortgang

“Deze registranten zijn zelf gemotiveerd om te reageren op de opmerkingen die ze ontvangen, maar het is echt aan hen hoe responsief ze zijn,” zei Gensler tegen Reuters. Hij specificeerde niet of de definitieve goedkeuring weken of maanden zal duren.

Zijn opmerkingen kwamen slechts twee weken nadat de SEC een regelwijziging goedkeurde die was ingediend door de Nasdaq, NYSE en CBOE, waar de nieuwe spot Ether fondsen genoteerd zouden worden. Deze beslissing vertegenwoordigde een verschuiving in de houding van de regelgever ten opzichte van de spot Ethereum fondsen, die gebaseerd zijn op de lopende prijs van Ether, de op een na grootste cryptocurrency ter wereld qua marktwaarde en de native token van de Ethereum smart contracts blockchain.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Recente handelsgegevens en marktvooruitzichten

In de afgelopen maand is de waarde van Ethereum met bijna 25% gestegen, waarbij de meeste van deze winsten kwamen als gevolg van het optimisme van investeerders over de vooruitzichten van een SEC-goedkeuring voor de nieuwe fondsen.

In januari keurde de agentschap spot Bitcoin (BTC) ETF’s goed, die sindsdien ongeveer $15 miljard aan instromen hebben gegenereerd.

Invloeden van juridische uitdagingen en politieke banden

De goedkeuring van spot Ether ETF’s werd beïnvloed door de juridische uitdaging van Grayscale vorig jaar tegen de Bitcoin ETF. Grayscale betoogde succesvol dat er geen reden zou moeten zijn om spot Bitcoin ETF’s te weigeren als Bitcoin futures ETF’s al waren goedgekeurd, wat een belangrijke rol speelde in hun goedkeuring.

Daarnaast suggereerde Bloomberg ETF-analist James Seyffart dat de plotselinge ommekeer over Ether ETF’s mogelijk beïnvloed was door SEC-commissaris Jamie Lizárraga, die banden had met een invloedrijk lid van de Democratische Partij, Nancy Pelosi. Pelosi was ook een voorstander van de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) crypto-wetsvoorstel, dat onlangs werd aangenomen door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Goedkeuring van Ethereum ETF’s hangt af van snelheid en reactie uitgevers, zegt SEC-voorzitter Gensler appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!