Dogecoin heeft de afgelopen dagen een flinke daling gemaakt. De munt kwam van een koers van ongeveer 0,165 dollar, maar wordt nu verhandeld voor 0,145 dollar. Hier moet de munt zich wel echt sterk gaan houden, anders kan het nog een heel stuk verder dalen. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Dogecoin 1

Hoe staat DOGE ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed beeld krijgen van de afgelopen prijsactie. Je ziet hier ook de belangrijkste prijslevels, weergegeven als blauwe zone, rode zone en blauwe lijn – evenals de trend, aangegeven met de oranje boogjes.

De koers van Doge kreeg een flinke klap te verwerken toen het weer onder een sterk prijslevel bewoog. Ik heb het dan over de blauwe lijn. Deze vindt zijn oorsprong in een vorig hoogtepunt, waardoor het meestal belangrijk blijft voor de rest van het koersverloop.

Het is positief om te zien dat de munt hier voorbij steeg. DOGE maakte hierdoor een hoger hoogtepunt – wat samen met hogere laagtepunten dé formule voor een opwaartse trend vorm. De prijs daalde echter snel toen de munt hier weer onder zakte. Het is wel goed om te zien dat er tijdens deze daling geen lager laagtepunt gemaakt werd. Hierdoor blijft die trend nog intact.

Mocht de munt dit binnenkort wel doen, en dus onder het vorige laagtepunt bewegen, dan kan dat een zeer negatieve invloed hebben op de koers. De trend wordt daarmee gebroken, waardoor de munt waarschijnlijk zal dalen richting de rode (en misschien wel de blauwe) zone. Het is dus belangrijk dat de munt boven 0,135 dollar blijft.

De daling na negatieve test

Om nog even een beter beeld te geven van de afgelopen prijsactie van DOGE, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, wat een gedetailleerder beeld geeft dan de grafiek hierboven.

Hier zien we beter hoe de munt werd afgewezen bij 0,165 dollar, Toen de munt weer onder de lijn terecht kwam, had het een negatieve test aan de onderkant van deze lijn. De reactie is daarop was zeer sterk. Maar zoals hierboven benoemd hoeft dat nog niet slecht te zijn.

Dat gebeurt pas wanneer de munt dus onder die 0,135 dollar terechtkomt. Tot die tijd is het even afwachten, aangezien de munt voor langere tijd tussen blauwe lijn en deze prijs kan gaan bewegen. Blijf deze prijslevels en de trend daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Dogecoin hangt rond een belangrijk prijspunt, kan de munt zich sterk houden? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!