Pepe maakt even pas op de plaats en is in de afgelopen zeven dagen 16% gedaald. De munt mocht ook wel even afkoelen na al dat koersgeweld van de afgelopen maanden. Record na record werd verbroken en het werd steeds moeilijker om jezelf te overtuigen om in te stappen.

Banner Pepe 1

De huidige daling geeft investeerders de kans om even op adem te komen, nieuwe doelen te stellen en tegen een lagere prijs Pepe te kopen.

Whales kopen juist nu Pepe

Ondanks de dalende Pepe koers, blijven whales vertrouwen houden in de populaire memecoin Pepe.

Volgens gegevens van Lookonchain kochten whales de afgelopen dagen maar liefst 447,67 miljard Pepe, ter waarde van 5,5 miljoen euro. Dit was vlak nadat de prijs van Pepe was gedaald.

Het is belangrijk om op te merken dat het niet slechts één whale was die zich op deze manier gedroeg. Gegevens van Santiment laten zien dat de groep houders van 10 tot 10.000.000 Pepe aanzienlijk is gegroeid.

Dit laat zien dat er een heleboel investeerders zijn die grootschalig Pepe kopen. Deze toename in interesse van whales kan op korte termijn zorgen voor een positieve prijsontwikkeling van de memecoin.

Echter, een hoge concentratie van whales brengt wel het risico van centralisatie van Pepe-holdings met zich mee.

Als het percentage Pepe in handen van whales te hoog wordt, zullen normale beleggers zoals jij en ik gevoeliger worden voor de volatiele prijsbewegingen die door het gedrag van deze whales worden veroorzaakt.

Gamestop en Pepe

Is er een relatie tussen de aandelenkoers van Gamestop en Pepe? De een is een meme-aandeel en de andere een memecoin. Toen Gamestop deze week klapte, viel Pepe niet lang daarna.

Aandelen van GameStop kelderden bijna 40% na de aankondiging van een nieuwe aandelenverkoop, bedoeld om miljarden op te halen. Deze ontwikkeling viel samen met een zeldzame livestream van Keith Gill, beter bekend als “Roaring Kitty”, die een cruciale rol speelde in de meme-aandelengekte van 2021.

‘Wat kan ik zeggen over GameStop? Het grappige is dat ik veel van dezelfde gevoelens heb over alles. Ze zitten hier in een transformatiefase… Ik denk dat ik genoeg zie. Ik geloof dat [CEO Ryan Cohen] het misschien kan doen,’ zei Gill.

The post Eindelijk daalt koers Pepe, whales slaan massaal in appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!