Op 4 juni registreerde de categorie voor Amerikaanse spot bitcoin ETF’s een nettostroom van $887 miljoen, het op één na hoogste bedrag voor dit segment op één dag sinds de lancering in januari. In totaal haalden de 11 fondsen tussen 3 juni en 7 juni ongeveer $1,8 miljard aan activa binnen. De iShares Bitcoin Trust van BlackRock, nu de grootste bitcoin ETF, trok $948 miljoen aan, terwijl het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) $679 miljoen verwelkomde.

Banner Bitcoin 1

Groeiende handelsvolumes

De handelsvolumes voor crypto exchange-traded products bereikten vorige week $12,8 miljard, een stijging van 55% ten opzichte van de week ervoor. Ondanks deze sterke instroom en handelsvolumes blijft de prijs van BTC echter achter.

Macro-economische factoren spelen een rol

De prijs van BTC steeg naar bijna $72.000 op vrijdag, maar trok zich later terug van zijn hoogtepunt van meer dan $73.000. Een daling van de Amerikaanse werkgelegenheidsgegevens op vrijdag, waaruit bleek dat de Amerikaanse economie in mei 272.000 banen had toegevoegd, droeg bij aan de neerwaartse druk op de BTC-prijs.

Daarnaast speelt ook de macro-economische situatie een rol, met de Europese Centrale Bank die voor het eerst in vijf jaar een renteverlaging doorvoerde. Dit alles wijst op een zekere terughoudendheid op de markt, waarbij analisten kijken naar de aanstaande FOMC-vergadering van de Federal Reserve voor verdere richting.

Toekomstige verwachtingen

Analisten, waaronder Galaxy Digital CEO Mike Novogratz, blijven echter optimistisch over de toekomst van bitcoin. Sommigen voorspellen dat bitcoin tegen het einde van het jaar $100.000 zou kunnen bereiken, mede door de toenemende interesse in ETF’s en mogelijke renteverlagingen in de VS.

Bron: https://blog.coinshares.com/volume-186-digital-asset-fund-flows-weekly-report-dc1d43e0e207

The post Bitcoin ETF’s trekken $2 miljard aan, maar BTC-prijs blijft steken appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!