Tijdens het jaarlijkse Apple Worldwide Developers Conference (WWDC2024), dat hoge verwachtingen had gewekt, presenteerde Apple zijn nieuwe AI-initiatieven, waaronder ‘Apple Intelligence’, een verzameling AI-functies voor iPhones, Macs en andere producten. Ook kondigde het bedrijf een samenwerking aan met OpenAI en de integratie van ChatGPT in Apple-software.

Desondanks konden deze onthullingen de handelaren niet inspireren, wat leidde tot een daling in de markt van AI-gerelateerde cryptocurrencies.

Specifieke dalingen in de crypto-sector

De native tokens van Render (RNDR), Fetch.ai (FET) en SingularityNET (AGIX) lieten een daling zien van 3% tot 5% in de afgelopen 24 uur, terwijl Bittensor’s TAO-token bijna 6% daalde. Eveneens registreerde het Layer-1 netwerk Near Protocol (NEAR) een daling van 3,2%.

De CoinDesk Computing Index, die tokens met AI-gerelateerde utiliteiten omvat, behoorde tot de slechtst presterende sectoren onder de digitale activa met een verlies van 2,5% in marktwaarde gedurende de dag.

apple aandelenkoers
Apple aandelenkoers in de afgelopen 24 uur. Bron: Google Finance.

Verhouding tot bredere markt

De reactie op de aandelenmarkt was eveneens lauw; ondanks bescheiden winsten op de belangrijkste Amerikaanse aandelenindices sloot Apple’s aandeel de handelssessie bijna 2% lager.

De koers van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur gezakt tot $68.400 dollar, een daling van 1,76%.

The post Daling in AI-cryptocurrencies volgt na teleurstellende Apple aankondigingen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!