De afgelopen maand is de koers van cryptocurrency Worldcoin met 30% gedaald. Dit soort koersdalingen zijn niet per se uitzonderlijk in de cryptowereld, en lokken vaak de kreet ‘buy the dip’ uit.

Maar is deze gedurfde investeringsstrategie verstandig, en hoe verhoudt die zich tot dollar-cost averaging (DCA)?

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Wat betekent buy the dip?

Buy the dip gaat niet om chocolade- of discodip op je ijsje, maar houdt in dat je crypto koopt ná een flinke koersdaling. De gedachte achter deze strategie is dat de koers op de lange termijn weer zal stijgen, waardoor je nu kunt profiteren van een lagere waarde.

Dat is natuurlijk wel een gokje, buy the dip is niet zonder risico’s. De koers kan immers verder dalen, waardoor je met verlies komt te zitten.

Daarom is dollar-cost averaging een wellicht verstandigere optie voor veel beleggers. Bij DCA investeer je periodiek een vast bedrag, ongeacht de koers. Zo koop je automatisch meer munten wanneer de koers laag is, en minder wanneer de koers hoog is. Dit gemiddelde inkooppunt zorgt voor minder risico op grote verliezen.

Combinatie DCA en buy the dip

Toch is er geen pasklare strategie voor iedereen. DCA spreidt je investeringen uit over de tijd, waardoor je minder profiteert van individuele koersdalingen. Buy the dip kan daarom ook een goede aanvulling zijn op DCA, zolang je wat liquiditeit achter de hand houdt.

Door beide strategieën te combineren, kun je je kansen op winst op de lange termijn vergroten terwijl je de risico’s beperkt.

Houd het nieuws ook in de gaten

De recente daling van Worldcoin is mogelijk te wijten aan het feit dat het project in verschillende landen verboden is. Dit heeft geleid tot onzekerheid over de toekomst van de munt, wat zich weerspiegelt in de dalende koers.

Bovendien ondervinden alle AI-crypto’s op dit moment een neerwaartse trend, wat de daling van Worldcoin mogelijk heeft versterkt.

Als je de dip wil kopen, doe dan ook vooral onderzoek naar wat er nu in het nieuws speelt en maak een inschatting of de koers weer kan stijgen.

The post Buy the dip, is dat een goede investeringsstrategie voor crypto? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!