Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, heeft een overeenkomst gesloten met de Republiek Georgië om de lokale economie te digitaliseren. De koers van XRP bungelt al weken tussen de €0,44 en de €0,50 cent. Stuwt dit nieuws de XRP-prijs naar nieuwe hoogtepunten?

Banner Ripple 1

Samenwerking met de Nationale Bank van Georgië

De National Bank of Georgia (NBG) heeft onlangs topfunctionarissen ontmoet van Ripple om de alliantie op het gebied van financiële technologie en digitalisering te versterken. Tijdens deze ontmoeting hebben Natia Turnava, waarnemend gouverneur van de NBG, en Varlam Ebanoidze, hoofd van de afdeling financiële en toezichthoudende technologie van de bank, gesproken met James Wallis, vicepresident van centrale bankrelaties bij Ripple.

Vorige samenwerking tussen Ripple en Georgië

Deze nieuwe samenwerking bouwt voort op de eerdere alliantie tussen de Georgische centrale bank en Ripple, waarbij Ripple diende als de officiële technologiepartner voor het creëren van de lari, het digitale centrale bankgeld (CBDC) van Georgië.

Ripple’s wereldwijde CBDC-inspanningen

Ripple heeft zich niet alleen gericht op Georgië, maar heeft ook samengewerkt met financiële instellingen over de hele wereld om digitale versies van nationale valuta’s te creëren. Ripple gelooft sterk in de potentie van door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s (CBDC’s) om financiële inclusie te bevorderen, grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen en het monetaire beleid te ondersteunen.

Voortdurende groei van Ripple

Ripple’s voortdurende groei komt tot stand ondanks lopende juridische problemen als gevolg van een zaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) uit december 2020. De uitkomst van deze zaak wordt verwacht in september, maar ondanks deze juridische uitdagingen blijft Ripple groeien en trekken ultra-bullish use cases veel aandacht, wat mogelijk de XRP-prijs naar nieuwe historische hoogtepunten zal brengen, met $3 als doel.

The post Kan de XRP-koers de $3 bereiken na partnerschap tussen Ripple en de centrale bank van Georgië? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!