Galaxy Digital, bekend onder de ticker GLXY, is volgens een onderzoeksrapport van Canaccord Genuity uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de structurele groei in de acceptatie van digitale activa, dankzij zijn sterke institutionele blootstelling.

De analisten hebben hun koersdoel voor het bedrijf in financiële diensten voor crypto verhoogd van C$17 naar C$23, terwijl de kooprating gehandhaafd blijft. De aandelen sloten op maandag op C$17,39, ruim 7% hoger dan afgelopen vrijdag.

Regulatieve ontwikkelingen en institutionele betrokkenheid

De opwaartse bijstelling van het koersdoel wordt toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder de nabijheid van digitale activa tot historische hoogtepunten, enkele doorslaggevende ontwikkelingen op het regulatieve front en solide zakelijke uitvoering door GLXY. Ook wordt een herwaardering gebaseerd op een analyse van de onderdelen van het bedrijf genoemd.

Galaxy Holdings Digital aandelenkoers. Bron: Google Finance.

In de afgelopen maanden is een “langzame maar gestage verschuiving naar mainstream acceptatie van digitale activa” waargenomen, benadrukt het rapport. Een opvallende ontwikkeling hierbij was de onverwachte initiële goedkeuring van acht Ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) vorige maand door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Strategische partnerschappen en uitbreidingen

Galaxy heeft een sterke positie in de ETF-markt, mede dankzij partnerschappen met vooraanstaande spelers zoals Inveco, DWS en Itau. Daarnaast benadrukt het rapport de overeenkomst van Robinhood om Bitstamp over te nemen, waarbij Galaxy exclusief financieel adviseur was voor de crypto exchange.

Galaxy bezit ook de Helios mijnfaciliteit in West-Texas, die in waarde kan stijgen als energie-intensieve kunstmatige intelligentiebedrijven blijven zoeken naar deals met Bitcoin (BTC) miners zoals de benadering door Core Scientific in de afgelopen weken.

The post Canaccord verhoogt koersdoel Galaxy Digital na goedkeuring van Ether ETFs appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!