Cardano, het open-source blockchain platform, staat op het punt om een van de belangrijkste mijlpalen in zijn geschiedenis te bereiken. Volgens oprichter Charles Hoskinson zal Cardano deze maand transformeren tot een volledig decentraal netwerk met een geavanceerd governance systeem.

Banner Cardano 1

Cardano Node 9.0 en de Age of Voltaire

In een recente post op X (voorheen Twitter) legde Hoskinson uit dat Cardano klaar is voor de Chang fork, vernoemd naar Phil Chang, een vroege leider in Cardano governance die in 2022 overleed. Zodra 70% van de stake pool operators (SPO’s) de nieuwe node hebben geïnstalleerd, zal het netwerk een hard fork ondergaan en de Age of Voltaire ingaan.

Geavanceerd bestuurssysteem

De Chang fork zal de technische mogelijkheden van CIP-1694’s on-chain governance op het mainnet toepassen. Dit betekent dat Cardano een bestuurssysteem krijgt met jaarlijkse budgetten, een treasury en inbreng van communitylid. Volgens Hoskinson zal deze ontwikkeling van Cardano een gedecentraliseerde beschaving maken met miljoenen inwoners wereldwijd.

Cardano’s ontwikkelingsstadia

De Age of Voltaire is het laatste tijdperk in Cardano’s ontwikkelingsstadia. Deze tijdperken zijn vernoemd naar prominente figuren uit de informatica en poëzie: Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Joseph Goguen, Matsuo Bashō en Voltaire. Elk tijdperk richtte zich op specifieke aspecten van de ontwikkeling van Cardano, van de lancering als proof-of-stake protocol tot het bereiken van meer decentralisatie, smart contracts en schaalvergroting.

Community-gedreven governance

In de Age of Voltaire zal Cardano overgaan op een community-gedreven governance model. Houders van het native token van het netwerk, ADA, mogen voorstellen initiëren en erop stemmen om de ontwikkeling van de blockchain te sturen. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van een volledig gedecentraliseerd en zelfvoorzienend ecosysteem.

Conclusie

Met de lancering van Cardano Node 9.0 en de overgang naar de Age of Voltaire staat Cardano op het punt om geschiedenis te schrijven als een van de meest geavanceerde en gedecentraliseerde blockchain platforms. Hoskinson’s enthousiasme en trots op de prestaties van de Cardano community onderstrepen het potentieel van dit digital asset om een blijvende impact te maken op de industrie en de wereld.

The post Cardano op weg naar historisch moment: Oprichter Hoskinson deelt details appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!