Jamie Coutts, analist bij Real Vision, heeft recent zijn zorgen geuit over de altcoin markt die volgens hem in een negatieve trend verkeert. Ondanks een sterke periode van zes maanden waarin altcoins goed presteerden, blijkt Bitcoin (BTC) momenteel de overhand te hebben.

Op X deelde Coutts zijn observaties, waarbij hij aangeeft dat Bitcoin het beter doet dan vrijwel alle altcoins.

Grote malaise voor altcoins

De altcoin markt bevindt zich in een dip, met veel crypto-fondsen die zwaar in altcoins geïnvesteerd zijn en teleurstellende resultaten zien.

“Ondanks de sterke prestaties van Ethereum (ETH) de laatste tijd, blijven de meeste projecten achter bij Bitcoin. De altseason index, die de prestaties van digitale activa ten opzichte van Bitcoin meet, wijst op een neerwaartse trend. Slechts 18% van de top 100 activa, exclusief stablecoins, presteert beter dan Bitcoin,” aldus Coutts.

jamie coutts x tweet altcoins
Bron: Jamie Coutts op X.

Toekomstperspectieven en Bitcoin’s dominantie

Er rijzen vragen over de toekomstige dominantie van Bitcoin. Vele Bitcoin maximalisten beweren al jaren dat de cryptomunt van Satoshi Nakamoto de enige is die werkelijke waarde biedt, gezien zijn absolute schaarste en de functie als spaarmiddel.

De vraag blijft echter open of er ooit een breed geaccepteerde “killer-toepassing” voor smart contract platforms zal komen, wat noodzakelijk is voor een brede adoptie buiten Bitcoin.

Optimisme blijft ondanks de uitdagingen

Jamie Coutts blijft positief over de toekomst van altcoins. “Ik geloof nog steeds dat er een kentering zal plaatsvinden richting de tweede helft van het jaar. De liquiditeit aan de randen van de markt begint te verbeteren, mede door recente renteverlagingen van centrale banken. Hoewel de prijsactie van altcoins op korte termijn bearish is, zou een bullish kruising van de bewegende gemiddelden en een omkering op de altseason index sub-grafiek een duidelijk teken zijn dat er veranderingen op komst zijn,” concludeert Coutts.

The post Crypto analist Jamie Coutts voorspelt opleving altcoins in tweede helft van het jaar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!