Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft zijn steun uitgesproken voor Bitcoin (BTC) mining tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond met een aantal Bitcoin miners in zijn resort Mar-a-Lago, zo meldt Bloomberg.

In de aanloop naar de verkiezingen in november heeft Trump, die recent een actieve pro-crypto positie heeft ingenomen, de deelnemers verteld dat hij Bitcoin mining zal bepleiten in het Witte Huis, met het argument dat miners bijdragen aan de stabiliteit van het energienet.

Invloedrijke ontmoetingen

Tijdens de bijeenkomst in Trumps resort in Palm Beach waren vertegenwoordigers aanwezig van het aan de Nasdaq genoteerde Bitcoin mining bedrijven CleanSpark Inc. en Riot Platforms.

Verschillende aanwezigen hadden foto’s gepost met de voormalige president. S. Matthew Schultz, medeoprichter van CleanSpark, schreef in zijn X-post: “Ik liep net een man tegen het lijf die een enorme fan is van Bitcoin en houdt van wat we doen bij CleanSpark Inc. in Georgia, Mississippi en Wyoming.”

trump crypto bijeenkomst s matthew schultz
Bron: S Matthew Schultz op X.

Politieke donaties en campagnefinanciering

Trump’s omarming van crypto heeft hem steun opgeleverd van een aantal leiders in de industrie, zoals blijkt uit zijn recente fondsenwerving bijeenkomst van $12 miljoen dollar in Silicon Valley, die naar verluidt werd bijgewoond door onder andere Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss.

Vorige maand kondigde Trump aan dat hij politieke donaties in de vorm van cryptocurrencies zal accepteren. “Trump heeft de regelgeving verminderd en innovatie in financiële technologie bevorderd, terwijl Democraten zoals Biden en zijn officiële vertegenwoordiger Elizabeth Warren blijven geloven dat alleen de overheid antwoorden heeft op hoe onze natie de wereld leidt,” zei de verklaring van de Republikeinse kandidaat.

The post Trump wil Bitcoin mining bevorderen vanuit het Witte Huis appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!