De relatief nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) presteerden afgelopen week nog zeer sterk.

Deze week werd echter de positieve trend gebroken en gisteren zagen de Amerikaanse beursfondsen zelfs een enorme netto-uitstroom.

$200 miljoen stroomt uit bitcoin-ETF’s in een dag

De Amerikaanse bitcoin-ETF’s behaalden op dinsdag 11 juni een netto-uitstroom van meer dan $200 miljoen. Dat blijkt uit data gepubliceerd door Farside Investors.

Dit markeert de tweede dag op rij dat de fondsen een netto-uitstroom ervaren en dat volgt weer na 19 dagen op rij van positieve netto-instroom.

De bitcoin-ETF van Grayscale Investments was wederom verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de uitstroom.

Maar liefst $121 miljoen stroomde gisteren uit het fonds van Grayscale en dat markeert de vierde dag op rij dat deze ETF een netto-uitstroom ervaart. Het leek er kortgeleden op dat de uitstroom van dit fonds tot een halt was gekomen, maar niets blijkt minder waar.

Opvallend is dat ook de ETF van Ark Invest gisteren een flinke uitstroom zag. Deze uitstroom kwam op $56,5 miljoen uit.

Cryptomarkt huiverig in aanloop naar CPI & FOMC

De omslag in de markt lijkt te maken hebben met de aanstaande inflatiecijfers en het rentebesluit in de VS.

Vanmiddag om 14:30 Nederlandse tijd wordt de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd.

Om 20:00 Nederlandse tijd krijgen we het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, te horen. Dit vindt plaats na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC).

Volgens de CME FedWatch Tool verwacht momenteel 99,4% van de markt dat de Fed de rente nog niet zal verlagen. Desondanks kunnen beide evenementen vandaag weer voor veel volatiliteit op de financiële markten zorgen.

Wellicht net zo belangrijk is de speech van Fed voorzitter Jerome Powell om 20:30 Nederlandse tijd. Hij zal waarschijnlijk het rentebesluit toelichten en de vooruitzichten van de centrale bank voor de komende maanden bespreken.

Deze belangrijke momenten maken de markt huiverig en zorgen ervoor dat handelaren terughoudend worden. Daardoor zien fondsen een flinke uitstroom en maakt bitcoin een forse daling.

Volgens analist Gumshoe hoeven we ons echter weinig zorgen te maken over deze daling. De analist benadrukt dat in aanloop naar de vorige vier rentebesluiten bitcoin ook met 10% daalde. Vervolgens herstelde de BTC koers sterk, maar gaat dat nu ook weer gebeuren?

Het bericht Bitcoin-ETF’s verliezen honderden miljoenen in aanloop naar CPI & FOMC verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!