De Australische regering heeft maatregelen genomen om burgers te beschermen tegen het verspillen van geld dat ze niet hebben door het gebruik van creditcards en cryptocurrencies voor online gokken te verbieden.

Deze nieuwe regels, die vanaf 11 juni van kracht zijn, zijn bedoeld om online gokplatforms op één lijn te brengen met de wetgeving voor landgebonden gokken. Bedrijven die zich niet aan deze regels houden, kunnen boetes krijgen tot ongeveer 234.750 Australische dollars (ongeveer $155.000 Amerikaanse dollars).

Overgangsperiode en handhaving

Gelicentieerde gokbedrijven in Australië kregen een overgangsperiode van zes maanden om zich voor te bereiden op deze veranderingen. Vanaf de implementatiedatum zijn de volledige beperkingen van kracht.

De Australian Communications and Media Authority (ACMA) heeft de bevoegdheid gekregen om de nieuwe beperkingen te handhaven en zal toezien op de naleving van deze regels.

crypto gokken verboden australie
Bron: BradleyZastrow op X.

Uitzonderingen en industrie feedback

Hoewel de meeste online gokactiviteiten nu zijn uitgesloten van het accepteren van creditcards en digitale valuta’s, zijn er enkele uitzonderingen zoals online loterijen en keno, die nog steeds creditcardbetalingen mogen accepteren.

Kai Cantwell, CEO van Responsible Wagering Australia, benadrukt dat deze maatregelen belangrijk zijn om klanten te beschermen en het voor mensen gemakkelijker te maken om controle over hun gokgedrag te houden. Hij drong er bij de overheid op aan om de verboden uit te breiden naar vormen van gokken die momenteel zijn vrijgesteld, omdat inconsistenties in beschermingsmaatregelen ertoe kunnen leiden dat mensen overstappen naar minder gereguleerde vormen van gokken, waar zij meer risico lopen.

Cryptogebruikers en gokgedrag

Gebruikers van cryptocurrencies zijn niet alleen actief op gokplatforms maar wagen ook gokjes op een breed scala aan zaken, van de nieuwste memecoins tot belangrijke regelgevende beslissingen, zoals de goedkeuringen van Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs).

In aanloop naar dergelijke beslissingen, zoals die voor een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, hebben gebruikers van het gokplatform Polymarket miljoenen ingezet op de uitkomsten van deze goedkeuringen.

The post Gokken met crypto en creditcards nu verboden in Australië appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!