Presidentskandidaat Donald Trump heeft opnieuw zijn steun geuit naar de crypto industrie. Ditmaal waren zijn woorden vooral gericht naar de bitcoin (BTC) mining industrie, die in de toekomst een belangrijke rol kan gaan spelen.

Bitcoin mining kan energienetwerk versterken en banen creëren

Recentelijk organiseerde de oud-president een bijeenkomst voor een aantal leidinggevende van crypto mining bedrijven in de Verenigde Staten. Onder deze genodigden bevonden zich onder anderen Jason Les en Brian Morgenstern van Riot Platforms, Matthew Schultz van CleanSpark en Amanda Fabiano van TeraWulf.

Tijdens de bijeenkomst, in zijn Mar-a-Lago woning in Florida, discussieerde de deelnemers hoe bitcoin mining kan helpen met het versterken van het elektriciteitsnetwerk en meer banen zou kunnen creëren.

Op zijn eigen social media platform Truth Social, liet de presidentskandidaat ook van zich horen na de bijeenkomst:

“Stem op Trump! Bitcoin is misschien wel onze laatste verdedigingslinie tegen een CBDC (central bank digital currency). Bidens haat naar bitcoin helpt alleen China, Rusland en de radicaal-linkse communisten. Wij willen dat alle resterende bitcoins in de Verenigde Staten worden gemaakt. Het zal ons helpen om dominant in energie te worden.”

Mining industrie heeft politici met crypto-kennis nodig

Volgens de belangrijke personen in de mining industrie heeft de mining branch het erg zwaar gehad met de enorme hoeveelheid politieke strubbelingen, die werden gevoerd door onwaarheden en verkeerde naratieven. Volgens Fabiano van minersbedrijf Terawulf, heeft de industrie politici nodig die zijn graag willen leren over de voordelen van bitcoin en bitcoin mining.

Schultz benadrukte in gesprek met nieuwswebsite Bloomberg dat Trump tijdens de bijeenkomst heeft beloofd om de sector te steunen, wanneer hij opnieuw tot president van de Verenigde Staten wordt gekozen.

Biden wil BTC miners extra belasten

Donald Trump noemde bitcoin in zijn eerste termijn als president van Amerika nog een “scam”, maar is daar recentelijk op teruggekomen. Zo heeft hij uitgesproken niet meer tegen crypto te zijn, maar dat het wel goed moet worden “geregeld”. Daarnaast benoemde hij zichzelf tijdens een recente bijeenkomst tot de eerste “crypto president”. Inmiddels accepteert Trump zelfs donaties voor zijn campagne in cryptocurrencies. 

In tegenstelling tot Trump heeft de huidige Amerikaanse president Joe Biden een hele andere houding aangenomen ten opzichte van de bitcoin miners. Zo wil hij 30% belasting gaan heffen op de elektriciteit die miners gebruiken voor hun activiteiten. Daarnaast heeft de sector momenteel ook te maken met een grote politieke druk van de zittende machthebbers. Zo spreken zij continu over de uitstoot, energieconsumptie en mogelijke impact op het elektriciteitsnetwerk.

Het bericht “Bitcoin is de laatste verdedigingslinie!” zegt crypto-president Trump verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!