Uniswap Labs heeft Katherine Minarik, voormalig juridisch topfunctionaris bij Coinbase, aangesteld als haar nieuwe hoofd juridische zaken.

Minarik, die haar carrière bij Uniswap op maandag begon, deelde haar enthousiasme in een bericht op het sociale netwerk X. “Het is onmogelijk om tijd door te brengen in de cryptosector zonder geïnspireerd te raken door de potentie van DeFi om de wereld te veranderen,” zei ze. Minarik voegde daaraan toe: “Ik voel me vereerd deze nieuwe rol op me te nemen bij Uniswap Labs, voortbouwend op de strijd voor economische inclusie en de toekomst van financiën voor ons allen.”

Juridische uitdagingen op de horizon

De aanstelling van Minarik komt op een kritiek moment voor Uniswap Labs, aangezien het bedrijf mogelijk voor grote juridische uitdagingen staat in de Verenigde Staten. In april 2023 heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) een Wells Notice uitgegeven aan Uniswap Labs.

Deze kennisgeving suggereert dat de SEC mogelijk een handhavingsactie zal ondernemen tegen de startup. Volgens de SEC zou het protocol van Uniswap Labs fungeren als een niet-geregistreerd effectenbeurs, wat een overtreding is van de federale effectenwetgeving.

katherine minarik uniswap coinbase
Bron: Katherine Minarik op X.

Een wisseling van de wacht

Minarik vervangt Marvin Ammori, de voormalige hoofd juridische zaken van Uniswap Labs, die aankondigde dat hij in november overgaat naar een deeltijdrol binnen het bedrijf.

Met een vierjarige ervaring bij Coinbase, waar zij meest recentelijk diende als vicepresident van juridische zaken en plaatsvervangend algemeen juridisch adviseur, heeft Minarik zeker de ervaring om de complexe regelgevende uitdagingen die voor haar liggen aan te gaan.

The post DeFi-voorvechter Katherine Minarik neemt juridische teugels over bij Uniswap Labs appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!