In een nieuwe YouTube-video bespreekt de analist Alessio Rastani de prijsdaling van Bitcoin (BTC) in de afgelopen week en de mogelijke gevolgen voor de toekomst.

Rastani had eerder gewaarschuwd voor overgekochte en te optimistische marktcondities die in maart tot een grote correctie leidden. Hij introduceert de methode “Pebbles on a Pond”, die suggereert dat herhaalde tests van een cruciaal prijsniveau de kans op een doorbraak de volgende keer vergroten.

Bitcoin heeft meerdere keren gefaald om boven de trendlijn weerstand uit te komen, en Rastani waarschuwt dat een volgende benadering van dit niveau mogelijk succesvol zal zijn. Hij gelooft ook dat de daling van vandaag sommige van de te optimistische sentimenten in de markt heeft weggespoeld.

Potentiële patronen en toekomstige bewegingen

Rastani bespreekt twee mogelijke patronen die zich op de grafiek van Bitcoin kunnen vormen: een ABC-correctie, die kan leiden tot een nieuwe piek, of een vlakke correctie, die een grotere correctie zou kunnen aanduiden. Zolang Bitcoin niet onder de steun van $65.000 dollar valt, kunnen deze patronen zich nog steeds voordoen.

In een scenario suggereert Rastani dat de recente daling deel kan zijn van een ABC-correctie, die kan leiden naar een vijfde golf en een potentieel nieuw hoogtepunt. Voor bevestiging zou Bitcoin echter een eerder hoogtepunt van ongeveer $72.000 dollar moeten overschrijden.

Implicaties van ondersteunings- en weerstandsniveaus

De andere mogelijkheid is dat de daling het begin is van een derde golfdaling, wat zou vereisen dat Bitcoin onder het ondersteuningsniveau van $65.000 valt. Als deze golfanalyse correct is, zou een derde golfdaling Bitcoin kunnen terugbrengen naar de dieptepunten in de buurt van $60.000 dollar of zelfs lager.

Rastani benadrukt dat ze nog niet genoeg informatie hebben om te bepalen welk scenario waarschijnlijker is, omdat Bitcoin nog geen van beide kritieke niveaus – de ondersteuning van $65.000 of de weerstand van $72.000 dollar – heeft doorbroken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Kan Bitcoin weerstand van $72K breken? Bekende analist weegt in appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!