Binance Labs heeft geïnvesteerd in Zircuit, een ontwikkelaar van een Ethereum (ETH) layer 2-netwerk dat zich onderscheidt door AI-gestuurde beveiliging op sequencer-niveau. De investering is onderdeel van een bredere strategie van Binance Labs om integratie van kunstmatige intelligentie in blockchain-technologie te bevorderen.

Volgens de aankondiging combineert Zircuit’s Layer 2-technologie rollup-infrastructuur met zero-knowledge bewijzen, gericht op het creëren van snelle, kostenefficiënte en met Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibele transacties. “Zircuit is voortgekomen uit baanbrekend onderzoek naar schaling en beveiliging. We innoveren op basis van een diepgaande technische fundering, en maken Ethereum veiliger voor de volgende miljard gebruikers,” zegt Martin Derka, medeoprichter van Zircuit.

Strategische groei en ontwikkeling

De architectuur van het netwerk streeft ernaar circuits te ontleden en bewijzen te consolideren met als doel de efficiëntie te verbeteren en de operationele kosten te verlagen. Yi He, mede-oprichter van Binance en hoofd van Binance Labs, benadrukt het belang van de investering:

“Bij Binance Labs ondersteunen we projecten die innoveren in Web3 en de blockchainindustrie versnellen. Door de integratie van beveiliging op sequencer-niveau biedt Zircuit een veiligere L2-oplossing en we kijken ernaar uit om het verder te zien groeien en ontwikkelen.”

binance labs zircuit
Bron: Binance Labs op X.

Vooruitgang en partnerschappen

De investering van Binance Labs in Zircuit komt op een belangrijk moment, vlak voor de lancering van het mainnet later deze zomer. Zircuit beweert al meer dan $3,5 miljard dollar aan gestorte activa te hebben verzameld en zegt dat zijn “Build to Earn”-programma al meer dan 1.100 aanmeldingen heeft getrokken. Tot de industriële lanceerpartners behoren topbedrijven zoals Ethena, Renzo, en Ether.fi.

Zircuit’s aanpak om transacties te organiseren en te controleren biedt een innovatieve manier van beveiliging. Voordat transacties in blokken worden opgenomen, worden ze door de AI van Zircuit gecontroleerd op hacks en indien geïdentificeerd, in quarantaine geplaatst. Dit alles is bedoeld om exploits en hacks te stoppen voordat ze daadwerkelijk plaatsvinden, wat zorgt voor een veiligere omgeving voor alle gebruikers.

Toekomstige ontwikkelingen

Met ongeveer 30 medewerkers en plannen om verder uit te breiden, vooral binnen de engineeringafdeling, streeft Zircuit ernaar om de veiligheid en efficiëntie van Ethereum-transacties te verbeteren.

Het bedrijf bereidt zich voor op de lancering van het mainnet, waarna gebruikers hun fondsen kunnen opnemen of overdragen naar het Zircuit-netwerk via een speciaal ontworpen brug.

The post Binance Labs versterkt blockchain beveiliging met investering in AI-gestuurd Zircuit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!