Ripple zit al een langere tijd in een zijwaartse beweging. De munt veert op als het bij een koers van 0,485 dollar komt, en wordt afgewezen bij 0,55 dollar. Komt de munt hier ooit nog uit? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ripple 1

De sterkste prijslevels

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. We kunnen hierdoor ver in het koersverleden kijken om de belangrijkste prijslevels eruit te filteren. Deze zijn in de grafiek hieronder weergegeven als grijze zones en twee blauwe lijnen.

De grijze zones zijn al voor zeer lange tijd van invloed. Bijna elke keer als de munt hier aankomt, verandert de koers van richting. Het is daarom goed om deze zones helder te hebben, mocht de munt hier ooit terugkomen.

De munt wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van bijna 0,50 dollar; net onder de grijze zone van ongeveer 0,55 dollar. De koersverwachting wordt wat positiever als de munt eindelijk weer hierboven uitkomt, aangezien deze zone voor flink wat weerstand zorgt.

Dit is dan ook de plek waar XRP de hele tijd wordt afgewezen. De koers kwam hier al een paar keer terecht als de munt naar de onderste blauwe lijn is geweest (0,485 dollar). XRP zit in een soort zijwaartse beweging, waarbij het pingpongt tussen deze twee levels.

Wat kunnen we verwachten?

Om dit beter te zien, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle niet voor 7 dagen, maar voor 24 uur. Hierdoor zien we de koers in iets meer detail dan bij de eerste grafiek.

Zoals je kan zien is XRP gisteren weer bij de onderste blauwe lijn aangekomen. Vanuit hier veerde de munt weer omhoog, net als bij de andere keren. Het is dan ook weer te verwachten dat de munt een poging gaat doen om weer richting de grijze zone van 0,55 dollar te bewegen.

Als de munt hier genoeg kopers vindt, kan de koers eindelijk weer naar nieuwe hoogtes – misschien wel naar de bovenste grijze zone van 0,90 dollar – maar tot die tijd is het te verwachten dat de zijwaartse beweging doorzet.

Het enige wat we vooral niet willen zien, is een daling die weer onder het vorige laagtepunt komt. In dat geval maakt de munt weer lagere laagtes en verliest het de onderste blauwe lijn als support. Dit is meestal een voorbode is om verder naar beneden te zakken, maar tot die tijd kunnen we echter positief blijven. Blijf de koers en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden!

The post Analyse: Ripple (XRP) beweegt al een tijdje tussen deze twee prijszones appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!