Na bijna zes jaar inactiviteit heeft een grote, slapende, Bitcoin (BTC) portemonnee, ook wel een ‘whale‘ genoemd, voor flinke beroering in de cryptowereld gezorgd door 8.000 BTC ter waarde van ongeveer $536,5 miljoen dollar te verplaatsen.

Dit aanzienlijke bedrag was oorspronkelijk opgeslagen in een zogenaamde ‘koelkastwallet’ bij Coinbase en werd onlangs overgeheveld naar meerdere adressen, waaronder een Binance stortingsadres.

Snelle bewegingen op de blockchain

Volgens het blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence vond de eerste transactie plaats op 11 juni om 13:26 uur, waarbij het volledige bedrag van 8.000 BTC werd ontvangen door het crypto adres “1ABww1…mCSKq” in blok 847.490.

Kort daarna, slechts één blok en 11 minuten later, werd deze hoeveelheid overgedragen aan het Binance-stortingsadres “15u4H…rMsLa”. Opmerkelijk was dat er geen testtransacties plaatsvonden voor deze grote overdracht.

Bron: Arkham Intelligence.

Impact op de markt en reacties van analisten

Dergelijke bewegingen van grote, lang inactieve Bitcoin-portemonnees trekken veel aandacht, vooral omdat ze vaak bearish signalen zijn die kunnen wijzen op de verkoopintenties van whales.

De betrokken Bitcoin, oorspronkelijk verzameld in december 2018 tegen een aankoopprijs van ongeveer $3.750 dollar, is sindsdien in waarde gestegen met bijna 1.700%.

Experts wegen in

Hoewel sommige marktanalisten suggereren dat dergelijke bewegingen de prijzen kunnen drukken, is niet iedereen het daarmee eens. Javier Bastardo, Bitcoin-ambassadeur bij Bitfinex, benadrukte dat de activiteiten van deze inactieve whales niet noodzakelijkerwijs een significante impact zullen hebben op de marktprijzen.

Hij adviseert beleggers om rekening te houden met het feit dat veel langetermijnbeleggers klaar staan om hun posities voor jaren te behouden, ondanks marktfluctuaties.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Enorme Bitcoin transactie schokt markt: Whale verplaatst $536 miljoen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!