De Federal Reserve heeft gisteren besloten de rentetarieven te handhaven op 5,25% tot 5,50%, een niveau dat sinds 2001 niet meer is voorgekomen.

Deze beslissing, die in lijn was met de marktverwachtingen, kwam na een recente publicatie van inflatiecijfers die lager uitvielen dan verwacht.

Inflatievertraging en de impact op monetaire beleidsverwachtingen

De inflatie in de Verenigde Staten toonde een onverwachte vertraging in mei, wat initieel leidde tot positieve reacties op de financiële markten. De hoop dat deze lagere inflatie de Fed zou kunnen aanzetten tot het verlagen van de rente later dit jaar werd echter getemperd door de terughoudende opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell.

De Fed blijft voorzichtig en richt zich op een geleidelijke benadering om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2%.

Bitcoin reageert volatiel op economische signalen

Na de publicatie van de inflatiecijfers en het rentebesluit van de Fed zag Bitcoin (BTC) een kortstondige stijging, maar verloor snel weer aan waarde. De cryptomunt, die als een barometer voor risicobereidheid in de markt kan worden gezien, daalde uiteindelijk tot $67.400 dollar op het moment van schrijven.

Deze daling kwam na een eerdere piek, veroorzaakt door de anticipatie op mogelijke renteverlagingen.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Marktreacties gemengd tussen hoop en realisme

Hoewel de markten aanvankelijk positief reageerden op de lager dan verwachte inflatiecijfers, zorgde de voorzichtige toon van de Fed ervoor dat eerdere winsten niet behouden bleven.

Aandelen en obligaties sloten wel hoger, maar ver onder de toppen die eerder op de dag werden bereikt.

Vooruitblik op Bitcoin en het economisch beleid

De voorzichtige houding van de Fed en de aanhoudende onzekerheid over het tempo van economisch herstel en inflatievermindering zullen waarschijnlijk een blijvende impact hebben op de cryptomarkten.

Beleggers en handelaren zullen nauwlettend de volgende stappen van de Fed volgen, waarbij elke hint op renteveranderingen directe gevolgen kan hebben voor de volatiliteit van Bitcoin.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin daalt tot $67.400 als gevolg van onveranderde Fed rentetarieven appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!