Een blockchain zonder stablecoin is als het Nederlands Elftal zonder blessures, het voelt onnatuurlijk. Ripple is het volgende cryptobedrijf dat er aan moet geloven, of ja, ze doen het helemaal zelf natuurlijk. Later dit jaar wordt RLUSD gelanceerd, niet alleen op de XRP Ledger, maar ook op Ethereum.

Ripple heeft gisteren meer details gedeeld over de aanstaande lancering van hun nieuwe stablecoin.

Banner Ripple 1

Een echte Ripple dollar

Ripple CEO Brad Garlinghouse beschreef RLUSD als “Real USD”. ‘De naam van de Ripple stablecoin is RLUSD; ik noem het graag Real USD of Ripple USD,’ zei Garlinghouse deze week tijdens de XRP Ledger Apex 2024.

RLUSD zal gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar in een verhouding van 1:1. Dit betekent dat elke RLUSD volledig wordt gedekt door een combinatie van Amerikaanse dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere activa.

Met dit nieuwe product wil Ripple zijn stablecoin-aanbod diversifiëren. Daarnaast verwacht het bedrijf de ondersteuning voor DeFi-toepassingen, zoals AMM-uitwisselingen, te verbeteren door een betrouwbare activumoplossing te bieden.

Mag Ripple wel een stablecoin lanceren?

De aankondiging volgt op Ripple’s recente overname van Standard Custody en de benoeming van diens CEO, Jack McDonald, als Senior Vice President die toezicht zal houden op de stablecoin-divisie.

Daarnaast heeft Ripple gekozen voor het interoperabiliteitsplatform van Axelar voor zijn XRPL EVM sidechain, vanwege de gebruiksvriendelijke aanpak in plaats van de eerder overwogen XLS-38 brug. Het bedrijf zei dat de integratie van Axelar met prominente projecten en de beveiligingskenmerken belangrijke factoren waren bij deze beslissing.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar RLUSD heeft ook te maken gehad met regelgevende obstakels. In een document ingediend in mei, beweert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat de voorgestelde stablecoin van Ripple een niet-geregistreerd security is.

Daar gaan we weer… Volgens de SEC is de stablecoin een bewijs dat Ripple mogelijk dingen blijft doen die in strijd zijn met de effectenwetten.

The post Ripple lanceert RLUSD later dit jaar, nieuwe stablecoin op XRP Ledger en Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!