De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), de grootste bank ter wereld, heeft onlangs uitgebreide lof uitgesproken over Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), de twee leidende cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.

Dit blijkt uit een nieuw rapport dat gedeeld is door Matthew Siegel, hoofd digitale activa bij VanEck.

Bitcoin als ‘digitaal goud’

Volgens het rapport van ICBC wordt Bitcoin gezien als ‘digitaal goud’. De cryptovaluta behoudt een gelijkaardige schaarste als goud door een wiskundige consensus, maar lost enkele van de nadelen van goud op, zoals de moeilijkheid om te delen, authenticiteit vast te stellen en het ongemak van fysiek transport.

Hoewel de monetaire eigenschappen van Bitcoin geleidelijk afnemen, worden zijn eigenschappen als activa steeds sterker.

icbc bitcoin ethereum goud en zilver
Bron: Matthew Sigel op X.

Ethereum als ‘digitaal olie’

Ethereum wordt in het rapport omschreven als ‘digitaal olie’. Het looft diverse kenmerken van het toonaangevende smart contract-platform. Ondanks enkele tekortkomingen in het netwerk gelooft ICBC dat technologische vooruitgangen deze op termijn zullen oplossen.

Ethereum verbetert continu zijn technologie op het gebied van veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid, en biedt technische kracht voor de digitale toekomst.

Technologische vooruitgang en marktimpact

Ethereum introduceert Turing-compleetheid met zijn eigen programmeertaal (Solidity) en virtuele machine (EVM), waardoor ontwikkelaars een verscheidenheid aan complexe slimme contracten en applicaties kunnen schrijven en regelen. Dit biedt sterke platformondersteuning voor blockchain-technologie.

Zijn flexibiliteit is breed erkend in de velden van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s), en breidt zich geleidelijk uit naar de fysieke infrastructuurnetwerken (DePin).

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin is goud, Ethereum is olie, zegt werelds grootste bank appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!