Volgens analyses van Glassnode beïnvloeden cash-and-carry arbitrage strategieën, gehanteerd door institutionele handelaren, de vraagdynamiek in Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs).

Deze strategie houdt in dat Bitcoin op de spotmarkt gekocht wordt, terwijl tegelijkertijd futures worden verkocht. Dit helpt om directe prijsimpacts op Bitcoin te balanceren en draagt bij aan een stabielere spotprijs.

Marktimplicaties van cash-and-carry

Deze handelswijze zorgt niet alleen voor stabilisatie van de spotprijs, maar bevordert ook de groeiende interesse en het gebruik van Bitcoin ETFs als een middel voor langdurige blootstelling aan de spotmarkt.

Glassnode benadrukt dat open interesse in de CME Group futuresmarkt zich heeft gestabiliseerd boven de $8 miljard dollar, na een recordhoogte van $11,5 miljard dollar in maart 2024. Dit suggereert dat een toenemend aantal traditionele markthandelaren deze arbitragestrategie adopteren.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Verbeterde liquiditeit en marktefficiëntie

De methodische benadering van deze handelsstrategie zorgt voor een constante instroom in ETFs, wat de liquiditeit verbetert en de marktwerking efficiënter maakt. Alistair Byas-Perry van 21Shares benadrukt tegenover The Block dat deze handelstransacties bijzonder aantrekkelijk zijn vanwege de vaak positieve prijsverschillen tussen de spot- en toekomstige prijzen van Bitcoin.

Bovendien maakt de grote on-screen liquiditeit in de Amerikaanse markten deze ETFs aantrekkelijker voor hedgefondsen en institutionele beleggers in vergelijking met hun Europese tegenhangers.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin ETF’s beïnvloed door cash-and-carry strategie, zegt Glassnode appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!