MetaMask introduceert deze week een nieuwe functie genaamd “pooled staking”. Deze dienst stelt gebruikers in staat om deel te nemen aan het staken van Ethereum (ETH), een populaire crypto-investeringsstrategie waarbij tokens op de blockchain worden geparkeerd in ruil voor beloningen.

Deze toevoeging maakt het voor gebruikers goedkoper om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk, zonder dat ze een volledige validator node hoeven te beheren.

Lagere drempels voor Ethereum-staking

Staken op Ethereum vereiste traditioneel dat gebruikers 32 ETH vastzetten, wat met de huidige marktprijzen neerkomt op ongeveer $112.000 dollar. Met de komst van gepoolde diensten zoals Lido, Rocket Pool en nu ook MetaMask, wordt het voor meer gebruikers mogelijk om te staken, zelfs als ze niet de vereiste 32 ETH bezitten.

Matthieu Saint Olive, senior productmanager bij Consensys, benadrukte dat gebruikers van MetaMask met de nieuwe service eenvoudig ETH kunnen inzetten in bedrijfsklare validators, terwijl ze volledige controle over hun ETH behouden en beloningen verdienen.

metamask ethereum staking
Bron: CoinDesk op X.

Innovaties en uitdagingen in gepoolde staking

Hoewel MetaMask een nieuwe speler is op het gebied van staking, lopen ze enigszins achter op concurrenten zoals Lido en Rocket Pool, die al langer soortgelijke diensten aanbieden. Een significant verschil is dat deze concurrenten “liquid staking tokens” (LST’s) uitgeven aan gebruikers, die als bewijs dienen voor hun storting en verhandeld kunnen worden binnen de gedecentraliseerde financiële protocollen.

MetaMask heeft aangegeven geen eigen LST uit te geven als onderdeel van hun stakingsservice.

Beschikbaarheid en toekomstplannen

De nieuwe stakingsfunctie van MetaMask zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, vanwege de regelgevende landschappen die daar nog volop in ontwikkeling zijn. Consensys heeft echter aangegeven dat het team van plan is om deze dienst ook in deze regio’s op de markt te brengen.

Dit streven past binnen het bredere doel van MetaMask om Ethereum staking toegankelijk te maken voor een groter publiek, door de financiële en technische drempels voor deelname te verlagen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post MetaMask lanceert stakingsfunctie voor gebruikers zonder 32 Ethereum appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!